U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

STRATEGIE ADVIES: ACTIVITEITEN EN KERNWAARDE

Waarom kiezen voor strategie advies bij JBR?

JBR heeft al meer dan 25 jaar ervaring met het geven van strategisch advies en heeft een sterk trackrecord opgebouwd. Voor JBR staat de klant centraal waarbij maatwerk voor ons standaard is. Onze moderne werkvormen en methodologieën, combineren wij met onze jarenlange ervaring.

Wij zijn een internationaal actief adviesbureau, dat over de landsgrenzen heen kijkt. En omdat we onderdeel uitmaken van een internationaal netwerk hebben wij ook de (markt)kennis van onze buitenlandse collega’s tot onze beschikking.

Onze consultants onderscheiden zich door diepgaande kennis van de context waarbinnen onze klanten actief zijn en brengen een combinatie van analytische vaardigheden met innovatief denken, echte creativiteit en flexibiliteit.

Wij worden graag verrast en zijn gedreven door het doorgronden van de problematiek en de context en zijn altijd op zoek naar nieuwe inzichten en kennis. Hiervoor doorgronden wij ontwikkelingen in verschillende sectoren en bedrijven om de achterliggende drijvers en hefbomen te begrijpen. Zo blijven wij op de hoogte van ontwikkelingen die invloed hebben op uw omgeving en nemen wij de tijd om u en uw onderneming te begrijpen.

Alles met het doel om u te kunnen helpen de juiste keuzes te maken en aannames te challengen. Dit doen wij in sprints en/of uitgebreide trajecten, informele workshops en/of doorgrondende analyses maar altijd in co-creatie met de klant.

 

Wat is ons onderscheidend vermogen en wat zijn synergiën binnen ons team?

 

 

Kennis van de sectoren

Wij werken vanuit sectoren waarin we gespecialiseerd zijn. In deze sectoren analyseren wij proactief economische, technologische en politieke ontwikkelingen om met onze klanten te kunnen delen en optimaal te kunnen helpen met het oplossen van problematieken in hun sectoren. Door het uitvoeren van verschillende projecten in de sectoren hebben wij naast kennis ook een sterk trackrecord en breed netwerk opgebouwd, die wij graag gebruiken om samenwerkingen te faciliteren.

Verder spelen wij met onze diepgaande sectorkennis vaak een belangrijke rol bij het identificeren van geschikte kopers of targets voor een transactie. Wij zijn altijd geïnteresseerd in vrijblijvende en informele sparringsessies met ondernemers binnen en buiten ons netwerk om inzichten te delen en elkaars kennis te verrijken.

 

De combinatie van Strategie en Corporate Finance/ M&A

In samenwerking met onze Corporate Finance discipline werken wij vaak op het snijvlak van Strategie en Corporate Finance. Zo beschikken wij over ervaring in M&A- en waarderingstrajecten en begrijpen wij welke wisselwerking er bestaat tussen strategische keuzes en M&A of de waardering van een bedrijf. Verder weten wij hoe M&A kan bijdragen aan het realiseren van de strategie en doelstellingen van het bedrijf.

Dezelfde combinatie maakt ons een geschikte sparringpartner wanneer u met uw onderneming op een kruispunt staat; is nu het juiste moment om te verkopen of resulteert een zelfstandige groeistrategie in meer waarde-creatie?

Indien een (gedeeltelijke) verkoop de beste optie is ondersteunen wij vaak in het vormgeven van een optimale exit-strategie.

Bent u pas recent begonnen over het verkopen van een onderneming of een uitbreiding middels een acquisitie na te denken? Dan staan wij beschikbaar voor een vrijblijvende levelcheck: is uw onderneming er klaar voor? Wat komt erbij kijken? Hoe past het in uw korte en lange termijn plannen? Wat doet de markt?

 

De combinatie van Strategie en Herstructurering

In samenwerking met onze discipline Herstructurering helpen wij bedrijven onder druk goede keuzes te maken. In essentie gaat het over het in kaart brengen van welke elementen van het bedrijfsmodel toekomstbestendig zijn en welke niet en waar dus beter afscheid van genomen kan worden om levensvatbaar te zijn.

Diepgaande sectorkennis en een effectieve methodologie om strategische keuzes te onderbouwen zijn essentieel om snel de juiste keuzes te kunnen maken. Uit een diverse pool van adviseurs stellen wij voor elke situatie een team met de juiste expertises samen met adviseurs die met alle flexibiliteit uw probleem oplossen.

 

Waar zijn wij goed in?

Wij hechten veel waarde aan de duurzaamheid van ons advies en een persoonlijke relatie met onze klanten en ons netwerk. Graag nemen wij de rol in van gesprekspartner die met de klant in de gewenste samenwerkingswijze vormgeeft aan een strategisch vraagstuk.

Zo werken wij voor een aantal van onze klanten voor een langere periode als toegewijde vaste adviseur. Voor andere klanten voeren wij wanneer het even nodig is een snelle business case review uit of houden wij workshops om samen vorm te geven aan een visie of inzichten van een relevant onderwerp toegankelijk te delen.

Een uitgebreide lijst van onze ervaringen en waar wij goed in zijn vindt u hier.

 

 

Op welke klanten richten wij ons?

 

Ondernemers/ Mid-Market/ Familiebedrijven

Ons karakter resoneert vaak goed met de situatie en waardes van ondernemers, Mid-Market bedrijven en familiebedrijven; Persoonlijk, informeel en kleinschalig.

Door onze kennis op Corporate Finance vlak weten wij welke vraagstukken beantwoord moeten worden wanneer groeifinanciering opgehaald moet worden, het bedrijf een opvolgingsvraagstuk heeft, het businessmodel niet meer toekomstbestendig blijkt, of een business-case een iets scherpere onderbouwing nodig heeft. Betrokken maar neutraal zijn wij bereid om uw aannames te challengen.

 

Leaders en specialisten in onze sectoren en niches hiervan

Door onze diepgaande sectorkennis zijn wij uitermate geschikte adviseurs voor leaders en nichespecialisten in onze focussectoren. Wij zijn altijd op de hoogte van de vraagstukken die deze partijen bezighouden en kunnen direct op de problematiek focussen omdat wij al bekend zijn met de context.

Wij organiseren informele kennissessie met experts uit ons netwerk rond een recent onderwerp of komen gewoon even bij u langs om over nieuwe ontwikkelingen en trends te sparren.

Wij hebben goede ervaringen met het organiseren van kennissessies in de vorm van ronde tafels.

Kijk hier voor een voorbeeld.

 

Private Equity/ Family offices

Rond het opbouwen of ontwikkelen van een investeringsportfolio is het van belang om te starten met een helder kader en duidelijke keuzes. Door onze ervaring op zowel strategie als Corporate Finance vlak weten wij hoe M&A trajecten verlopen en welke factoren bij het ontwikkelen van een investeringsstrategie relevant zijn.

Onze sectorkennis stelt ons in staat de juiste partners voor het toevoegen of afstoten van portfolio partijen te vinden of u in een informele workshop bij te praten over een bepaalde niche of trend.
Wil u meer weten over onze ervaringen op dit vlak?

Kijk dan naar ons kennisstuk over de invulling van een buy-and-build strategie.

 

Raad van Commissarissen

Met een persoonlijke en kleinschalige benadering zijn we een geschikte sparringpartner voor Raad van Commissarissen. Zo kunnen wij hen informeren en op de hoogte houden van trends en ontwikkelingen die relevant zijn voor hun bedrijven, zoals digitalisering. In hun opdracht kunnen we als neutrale partij de onderneming en het management bevragen.

Wij nemen hen mee in marktontwikkeling en toekomstscenario’s, zodat zij kunnen beoordelen wat de bijbehorende risico’s, kansen en de nodige investeringen zijn.

Lees ook het hieraan gerelateerde interview in het NRC.

 

Private en publieke partijen

Zowel de commerciële belangen van private partijen als de maatschappelijke belangen van publieke partijen weten wij te vertalen en mee te nemen in een strategisch advies. Niet alleen wanneer ze los van elkaar staan maar vooral ook waar publieke en commerciële belangen met elkaar botsen zijn wij in ons element en weten wij alle belanghebbenden op één noemer te brengen.
In 2020 hebben wij aan meerdere casussen op het raakvlak van publieke en commerciële belangen gewerkt.

Een voorbeeld vindt u hier.

 

Onze referenties

STRATEGIE ADVIES: ACTIVITEITEN EN KERNWAARDE 1

 


 

Meer informatie en contactgegevens

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande graag een keer willen sparren met één van onze adviseurs, dan staan wij hier geheel voor open.

Sterker nog, wij kijken ernaar uit!

Merijn Veltkamp

+31 (0) 6 460 173 85
m.veltkamp@jbr.nl

 

Mirthe Lantman

+31 (0) 6 835 750 70
m.lantman@jbr.nl

 

Martin Giersch

+31 (0)6 108 053 02
M.Giersch@jbr.nl