case Waardering van een minderheidsbelang - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Waardering van een minderheidsbelang

Opdracht

JBR werd gevraagd voor een ‘second opinion’ betreffende een waardering van de onderneming en haar dochteronderneming door een derde partij, handelend in naam en voor rekening van twee aandeelhouders van een ingenieursbureau, actief in energie-gerelateerde projecten.

Achtergrond

Het bedrijf heeft drie aandeelhouders. Een aandeelhouder heeft een geschil met de andere twee aandeelhouders. Deze aandeelhouder is inmiddels opgehouden te werken voor de onderneming en wenst zijn een derde van de uitstaande aandelen aan de andere twee (resterende) aandeelhouders te verkopen.

Probleemstelling

De aandeelhouders konden het niet eens worden over de prijs van deze aandelen en gingen naar de rechtbank. De rechtbank benoemde drie professionele taxateurs (een door elk van de partijen benoemd en een onafhankelijke) om de prijs van de aandelen in overeenstemming met de statuten van de onderneming vast te stellen.

Onze bijdrage

We traden namens de twee (overige) aandeelhouders op en gaven een second opinion over de waardering van de door de rechtbank aangestelde taxateurs.

Het resultaat

We zijn erin geslaagd om de waardering te verlagen, wat leidt tot een lagere aankoopprijs voor onze klanten, voornamelijk op basis van argumenten met betrekking tot de vereiste toekomstige investeringen die door de firma zullen moeten worden gedaan.