case Tokyo Kisen schaft crew transfer vessel aan - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Tokyo Kisen schaft crew transfer vessel aan

Opdracht

Tokyo Kisen Co. helpen bij de aankoop van een crew transfer vessel voor de Japanse offshore windmarkt.

Achtergrond

Tokyo Kisen is een towage operator uit Japan. Het bedrijf is beursgenoteerd en op zoek naar diversificatie van haar diensten. Het bedrijf is door JBR geïnteresseerd geraakt in de offshore wind sector.

Probleemstelling

Voor de kust van Fukushima, Japan is een offshore windpark gepland. In eerste instantie wordt er een demo-turbine gebouwd. Daarna zullen meer turbines volgen. Om deze turbines zo goed mogelijk te kunnen bedienen is een crew transfer vessel gewenst. Tokyo Kisen heeft JBR gevraagd om te begeleiden bij de aankoop van een crew transfer vessel.

Onze bijdrage

JBR heeft het aanbod van crew transfer vessels in kaart gebracht. Op basis van de in Japan geldende criteria is er tot een shortlist van geschikte crew transfer vessels gekomen. De partijen op deze shortlist zijn benaderd om hun interesse in de verkoop van een crew transfer vessel te polsen. Uiteindelijk heeft JBR de succesvolle onderhandelingen met Veka begeleid.

Het resultaat

Tokyo Kisen heeft een passende crew transfer vessel gekocht. De boot voldoet aan de eisen en is inmiddels ingezet op contract.