case Strategie realisatie marktpotentieel Scelta Umami - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Strategie realisatie marktpotentieel Scelta Umami

Opdracht

JBR Management Consultants is gevraagd om het Scelta Umami-team te ondersteunen bij het bepalen van haar marktpotentieel op het gebied van producten / concepten en markten / klanten, evenals de operationele en financiële haalbaarheid om de potentie te realiseren.

Achtergrond

Scelta Umami, gevestigd in Belfeld (NL), produceert op paddenstoelen gebaseerde aromaproducten van residuen die normaal gesproken worden verspild. De omzet wordt voornamelijk gerealiseerd door Scelta Mushrooms en is geconcentreerd in de marktsegmenten soepen en sauzen in Duitsland, het VK, Frankrijk, de VS en de Benelux. Echter, er werd verwacht dat het potentieel voor de producten veel groter en breder zou zijn.

Strategie realisatie marktpotentieel Scelta Umami

Probleemstelling

Hoewel er nog steeds aanzienlijk volume te winnen was in de traditionele champignonpoedermarkt, was een nieuw concept veelbelovend maar was de marktpotentie nog onbekend. Dit vereiste echter een andere marktbenadering. Om de potentie voor het nieuwe concept te realiseren, moest Scelta Umami haar strategie op alle aspecten, zoals partnerships,  opnieuw bepalen zodat ze voldoen aan de vereisten van het bedrijf en de klant.

Onze bijdrage

Tijdens deze opdracht werd de markt voor zowel de traditionele als de nieuwe toepassingen uitgebreid onderzocht en geanalyseerd om de potentie voor Scelta Umami / Mushrooms volledig te begrijpen. Hierbij werd gebruik gemaakt van beschikbaar en aanvullend marktonderzoek en een breed scala aan interne en externe interviews met belangrijke werknemers, marktdeskundigen, (potentiële) klanten en partners. Tijdens dit proces zijn verschillende bijeenkomsten gehouden met sleutelfiguren en het management van Scelta om de bevindingen en implicaties te bespreken en de volgende stappen te formuleren.

Het resultaat

Het marktpotentieel voor de nieuwe applicaties werd bepaald en de strategische richting en operationele vereisten zijn geformuleerd en de noodzakelijke investeringen en financiële implicaties zijn geschat.