case Verkoop Schoevers - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Verkoop Schoevers

Opdracht

Schoevers – sinds jaar en dag hét instituut voor de opleiding van secretaresses en ondersteunend personeel in Nederland – is verkocht aan NCOI.

JBR heeft in maart 2015 de verkoop van alle aandelen Schoevers Groep BV aan NCOI Holding BV succesvol afgerond. Een bijzondere casus met een bijzonder resultaat.

Achtergrond

Schoevers is in 1913 opgericht door Adriaan Schoevers. Tot op de dag van vandaag is Schoevers een zeer bekende naam in het Nederlandse onderwijslandschap. Het instituut Schoevers heeft gedurende de afgelopen 100 jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de verbeterde positie van vrouwen in de maatschappij. De visie hierbij was dat studenten plezier moesten hebben in hun studie, maar dat hard werken altijd voorop stond. Dit DNA is tot op de dag van vandaag herkenbaar in de leergangen van Schoevers.

Uiteraard is Schoevers hierbij met haar tijd meegegaan en vandaag de dag is Schoevers een moderne voltijdopleider op MBO & HBO niveau, met daarnaast een passend aanbod voor de zakelijke training- & opleidingsmarkt.

Probleemstelling

In 2014 is JBR benaderd door de aandeelhouders van Schoevers. De resultaten stonden al enige tijd onder druk en de analyse leerde dat Schoevers erbij gebaat zou zijn om aansluiting bij een strategische partij te vinden, om op deze manier de noodzakelijke efficiëntere inrichting van haar organisatie te bewerkstelligen. Maar wel met behoud van haar eigen merk en gezicht naar de markt toe.

Onze bijdrage

JBR heeft het volledige verkooptraject van Schoevers van begin tot eind begeleid. De sleutelparameter hierbij is te allen tijde geweest om de continuïteit van Schoevers als merk te waarborgen. Een belangrijk onderdeel hierbij vormde de gesprekken met de verschillende stakeholders. Verkopende aandeelhouders, koper, financier, OR, adviseurs van koper etc. Door strakke regie en directe ondersteuning bij de informatieverschaffing heeft JBR ervoor gezorgd dat er in een zeer kort tijdsbestek tot closing is gekomen.

Het resultaat

Schoevers vond in NCOI uiteindelijk de meest geschikte koper. NCOI heeft de afgelopen jaren reeds enkele overnames gedaan en is momenteel marktleider in Nederland op het gebied van opleidingen voor werkenden. Met Schoevers neemt NCOI een sterk gepositioneerd merk over en verbreedt het haar productportfolio met nu ook een positie op de voltijdstudiemarkt.