case Verkoop Saan Archiefbeheer - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Verkoop Saan Archiefbeheer

Opdracht

Koninklijke Saan – een leidende complete logistieke dienstverlener in handen van de vierde generatie van de familie Saan – heeft Saan Archiefbeheer B.V. (top 3 speler in de Nederlandse document management markt) verkocht aan Cintas Corporation. Cintas is een van de wereldwijd leidende spelers in deze markt en beursgenoteerd in Amerika.

JBR heeft in juli van 2013 de verkoop van alle aandelen Saan Archiefbeheer aan Cintas succesvol afgerond. Een bijzondere casus met een bijzonder resultaat.

Achtergrond

Koninklijke Saan is al jaren klant bij JBR. Eind 2011 heeft JBR een strategische heroriëntatie uitgevoerd op groepsniveau, met speciale aandacht voor de kraanverhuurdivisie en archiefbeheeractiviteiten. Gezamenlijk concludeerden wij dat Saan Archiefbeheer een aantrekkelijke, stabiele en winstgevende activiteit was, die weinig aandacht van het groepsmanagement vroeg. Anderzijds stond archiefbeheer op grote afstand van de andere – logistieke – activiteiten van Koninklijke Saan en zou er de komende jaren fors geïnvesteerd moeten worden in opslagcapaciteit en de ontwikkeling van digitale services.

Probleemstelling

Na de strategische heroriëntatie werd besloten om de mogelijkheid tot verkoop van Saan Archiefbeheer B.V. te onderzoeken en JBR werd gevraagd Koninklijke Saan in dit proces te begeleiden. In haar 115 jarige bestaan, had Koninklijke Saan nog nooit een onderneming verkocht.

Onze bijdrage

JBR heeft eerst een inventarisatie gedaan om de mogelijke interesse van strategische kopers te vernemen. Gezien de serieuze interesse is in samenspraak met onze klant besloten een selectieve veilingprocedure te starten waarbij alleen de meest waarschijnlijke kopers werden benaderd met een Informatie Memorandum. Gedurende dit proces kwam het Amerikaanse Cintas als meest gewenste koper naar voren, waarna een LOI werd ondertekend en exclusief met Cintas werd toegewerkt naar een transactie.

Het resultaat

Saan Archiefbeheer is succesvol verkocht aan Cintas. Tevens heeft Cintas het vastgoed in Almere gekocht van onze klant, zodat Cintas op die locatie vorm kan geven aan haar verdere groeiambities. Edwin Saan, de vierde generatie van het familiebedrijf en verantwoordelijk voor Saan Archiefbeheer, gaat leiding geven aan de combinatie Cintas/Saan Archiefbeheer in Nederland. JBR voerde de regie over het gehele transactieproces, inclusief het vastgoed, en realiseerde een succesvolle transactie.