case Business outlook en operationeel plan - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Business outlook en operationeel plan

Opdracht

Ontwikkeling van de zakelijke vooruitzichten en een operationeel plan voor een toonaangevende Europese ontwerper en fabrikant van roterende trommels, drogers en bijbehorende apparatuur.

Achtergrond

Het bedrijf is een wereldwijde leverancier van oplossingen en expertise in de thermische behandeling van natte stoffen in de biomassa-, afval-, landbouw- en slibmarkten. Vanwege de duurzame milieuontwikkelingen (Kyoto-protocol/ richtlijnen afvalstorting) veranderen de markten.

Probleemstelling

Een toonaangevende multinational toonde belangstelling in het verwerven van de onderneming, die op dat moment marginale resultaten boekte. Om zijn gedachte te bepalen omtrent de interesse van deze potentiële koper, had de aandeelhouder antwoord nodig op een aantal vragen, zoals: wat zijn de marktvooruitzichten en het potentieel van het bedrijf? Zijn wij in staat om dit te realiseren op een stand-alone basis?

Onze bijdrage

Wij leverden een gedetailleerde marktbeschrijving en een toekomstperspectief, met inbegrip van de operationele en organisatorische voorwaarden om aandeelhouderswaarde te maximaliseren.

Het resultaat

  • Diepgaand inzicht in de biomassa-, slib-, afval-, landbouw- en voedselmarkten.
  • Duidelijk zicht op het potentieel van de onderneming, met inbegrip van de daarmee verbonden ondernemingswaarde.
  • Zicht op de operationele beperkingen in combinatie met externe analyse om te komen tot maximaal haalbare aandeelhouderswaarde.