case Strategisch advisering offshore service provider - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Strategisch advisering offshore service provider

Opdracht

Een wereldwijd actieve offshore service provider adviseren over de effectiviteit van de voorgestelde organisatorische veranderingen, een second opinion van het strategie document en verifiëren van marktontwikkelingen in de Noordzee.

Achtergrond

Onze klant streeft ernaar om wereldwijd de toonaangevende leverancier te zijn van op kennis gebaseerde Asset Integrity diensten in de Olie & Gas, Chemische- en Power sector. Onze klant is actief in Nederland, het Verenigd Koninkrijk, continentaal Europa, Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Afrika, het Midden-Oosten en Azië-Pacific. De door JBR uitgevoerde opdracht omvatte de divisie die actief is in het Verenigd Koninkrijk en Afrika

Probleemstelling

Gelet op de marktontwikkelingen in de Noordzee leefde de vraag bij onze klant of zij de juiste visie op deze ontwikkelingen heeft en hoe klanten en concurrenten reageren op deze marktontwikkelingen. Daarnaast was onze klant op zoek naar de vaardigheden die zij nodig hebben om te voldoen aan de vraag van de klant. Onze klant heeft een nieuwe organisatiestructuur voorgesteld. De vraag aan JBR was of onze klant de beste organisatiestructuur gekozen heeft om de geformuleerde strategie te verwezenlijken en welke alternatieven organisatiestructuren er zijn. Ten slotte zijn de blind spots in de visie, strategie en organisatiestructuur van onze klant geïdentificeerd.

Onze bijdrage

JBR heeft op basis van een grondige analyse van de organisatie en de verschillende producten en diensten geadviseerd om de organisatiematrix te verbreden en verdiepen en daarna gefaseerd uit te rollen binnen de organisatie. Daarnaast heeft JBR geadviseerd om een separate afdeling voor fabric maintenance op te zetten en additionele managers aan te nemen. Tevens heeft JBR geadviseerd om andere bedrijven/diensten te acquireren om groei te realiseren.

Het resultaat

Onze klant is voornemens de adviezen van JBR op te volgen. Gezien de impact van de voorstellen zal dit in fases gebeuren.