case Verkoop netwerkspecialist Network2day - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Verkoop netwerkspecialist Network2day

Opdracht

JBR heeft de DGA van Network2day B.V. en Prones B.V. begeleid bij de verkoop aan Infotheek.

Achtergrond

Network2day is de specialist op het gebied van (draadloze) netwerkoplossingen van HP. Door een combinatie van hardware verkoop en gespecialiseerde kennis biedt Network2day toegevoegde waarde voor zowel publieke als private partijen. Infotheek heeft haar sporen verdiend in de verkoop van (refurbished) IT hardware in diverse Europese landen.

Probleemstelling

Network2day staat in de markt bekend als HP netwerk specialist. De laatste jaren heeft de onderneming zich steeds meer gericht op het leveren van specifieke kennis als aanvulling op de hardware. Daarbij wordt volume steeds belangrijker. Vanuit de strategische visie om aansluiting te vinden bij een partij die volume biedt en vanwege het gebrek aan opvolging op termijn binnen de eigen onderneming, heeft de DGA van Network2day besloten een verkoop te onderzoeken. Infotheek beheerst de volumehandel reeds als geen ander en wenst zich verder te ontwikkelen op het gebied van aanvullende dienstverlening en service. Met de acquisitie van Network2day kan hier nog beter invulling aan worden gegeven.

Onze bijdrage

JBR heeft op efficiënte wijze voor haar opdrachtgever het gehele verkoopproces begeleid. Vanaf het benaderen van partijen, het opstellen en uitonderhandelen van de letter of intent en de coördinatie van het due diligence proces tot en met de finale onderhandelingen bij de opstelling van de definitieve transactiedocumentatie. Het resultaat is een mooie transactie met een duurzaam perspectief en groei voor zowel Infotheek als Network2day en haar DGA.

Het resultaat

Op 30 juni 2015 heeft Infotheek de aandelen van Network2day en Prones overgenomen. De DGA is binnen de Infotheek groep verantwoordelijk gemaakt voor het verder vormgeven en uitbouwen van de netwerktak.