case Marktkennis voor lokaal installatiebedrijf - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Marktkennis voor lokaal installatiebedrijf

Opdracht

Lokaal installatiebedrijf behoeft kennis van de markt.

Achtergrond

Een lokale vestiging van een toonaangevend installatiebedrijf is getuige van teruglopende inkomsten in haar belangrijkste marktgebieden. Het bedrijf heeft al zijn organisatie verbeterd en installeerde een enthousiast nieuw managementteam. Het bedrijf wil nu verbetering van haar commerciële kracht en een actieve benadering van ‘de markt’.

Probleemstelling

Wat zijn de belangrijkste kansen binnen de regio, vanuit het perspectief van het verstrekken van technische oplossingen aan utiliteitsgebouwen en industriële ondernemingen? Welke competenties zijn nodig om in staat te zijn deze kansen te grijpen?

Onze bijdrage

Een gedetailleerde marktanalyse is gemaakt, op basis van desk research, onze eigen branche-ervaring en gesprekken met het management team. Een deel van de analyse was een kader om kansen te identificeren, op basis van de competenties van de cliënt en de invloed van de kredietcrisis op mogelijke doelen.

Het resultaat

Nieuwe inzichten in de omvang en de mogelijkheden van de markt, in combinatie met een kader om onderscheid te maken tussen echte kansen en de mogelijkheden die realistisch gezien niet haalbaar zijn.