case Smit verwerft positie in Brazilië - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Smit verwerft positie in Brazilië

Opdracht

Smit Internationale NV helpen bij het verwerven van een positie in Brazilië.

Achtergrond

Smit is een toonaangevende speler in de maritieme wereld en is vertegenwoordigd op bijna 50 locaties over de hele wereld. Smit biedt haar diensten voornamelijk aan aan rederijen, producenten in de olie-en LNG-industrie, verzekeraars en overheden. Smit kent vier divisies, waaronder Harbour Towage, waarvoor een heldere groeistrategie is gedefinieerd.

Probleemstelling

De corporate strategie van Smit is gericht op het laten groeien van activiteiten die een stabiele kasstroom genereren. Harbour Towage voldoet aan dit profiel en Smit’s ambitie voor deze divisie is om in alle maritieme knooppunten van de wereld een positie te hebben.

Onze bijdrage

Samen met Smit heeft JBR een analyse gemaakt van de belangrijkste Harbour Towage markten en spelers in de wereld. Mogelijke targets werden geselecteerd op basis van een set van vooraf vastgestelde criteria. In Brazilië heeft JBR contact gelegd en meetings georganiseerd met alle relevante spelers om overnamemogelijkheden te bespreken. Deze gesprekken leidden uiteindelijk tot contact met een speler die posities had verworven voor het bouwen van een groot aantal sleepboten onder aantrekkelijk financieringsvoorwaarden. Samenwerking met deze partij stelde Smit in staat om te profiteren van haar wereldwijde klantenportefeuille door het opstarten van nieuwe bedrijfsvestigingen in een aantal geselecteerde havens.

Het resultaat

Smit verwierf 50 procent van de aandelen in Rebras – Rebocadores do Brasil SA. In 2012 zal deze joint venture actief zijn in 8 tot 10 van de belangrijkste Braziliaanse havens met 30 nieuwe ASD-sleepboten (45-70 TBP) met ongeveer 275 personeelsleden.