case Herverkaveling energienet Enexis - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Herverkaveling energienet Enexis

Opdracht

JBR heeft netwerkbeheerder Enexis ondersteund tijdens het (vendor) due diligence onderzoek naar de uitruil van netwerkgebieden.

Achtergrond

Ingegeven door de bevindingen van de commissie Kist zijn netwerkbedrijven Enexis en Alliander begin 2014 gestart met een onderzoek naar de uitruil van netgebieden.

Probleemstelling

Ten behoeve van de waardebepaling van de door beide partijen in de ruil ingebrachte netwerken, is er een vendor due diligence onderzoek uitgevoerd. Partijen hebben een eigen onderzoek uitgevoerd op verschillende deelgebieden om de wederpartij te informeren en in staat te stellen een waardering uit te voeren.

Onze bijdrage

JBR heeft het due diligence proces voor Enexis gecoördineerd. Het proces bestond uit begeleiden van de verschillende teams die ieder verantwoordelijk waren voor een deel van het onderzoek en het informeren en faciliteren van externe experts. Daarnaast fungeerde JBR als schakel tussen Enexis en de wederpartij inzake procesafspraken, expert sessies en vraag en antwoordrondes.

Het resultaat

Een efficiënt en succesvol verlopen due diligence proces, waarbij alle betrokkenen in staat zijn gesteld om een goed begrip te krijgen van het door de wederpartij ingebrachte netwerk. Heldere communicatie en een duidelijke taakstellingen zijn belangrijke factoren die bijgedragen hebben aan het resultaat.