case Onderzoek naar effecten Duitse energietransitie - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Onderzoek naar effecten Duitse energietransitie

Opdracht

Groot bouwbedrijf onderzoekt effecten Duitse energietransitie.

Achtergrond

De ‘Energiewende’ in Duitsland, een transitie van een op kolen en kernenergie gebaseerde energievoorziening naar wind en zon, heeft ook effecten op de bouwsector. Onze klant, een groot Nederlands bouwbedrijf met deelnemingen in Duitsland, wil onderzoeken wat de effecten van deze transitie zijn op bouwopdrachten in de dagbouw.

Probleemstelling

Wat zijn de korte en langetermijneffecten van de Duitse Energiewende op de activiteiten in de dagbouw? Wat zijn resulterende scenario’s voor onze deelnemingen?

Onze bijdrage

JBR heeft middels desk research, interviews en eigen marktkennis de trends voor de Europese, Duitse en regionale energie-activiteiten verzameld en vertaald naar effecten voor de regio’s waar onze klant actief is. Na bespreking van deze rapportage zijn een aantal toekomstscenario’s voor de deelnemingen geschetst op basis van een intern verkregen externe analyse van de diverse activiteiten.

Het resultaat

Een uitgebreide marktverkenning en een toekomstscenario voor de deelnemingen. Deze analyse ondersteunde de klant bij het maken van de eigen portfoliostrategie.