case Herstructurering industriële bakkerij - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Herstructurering industriële bakkerij

Opdracht

Financiële herstructurering van een middelgrote industriële bakkerij.

Achtergrond

Enkele jaren geleden verwierf onze klant de aandelen van een middelgrote industriële bakkerij met behulp van verschillende bronnen van financiering. Diverse banken, de voormalige eigenaar en een private equity huis maakten hier onderdeel vanuit.

Probleemstelling

De overnameleningen leidde tot druk op de operationele kasstroom terwijl put- en callopties zouden kunnen leiden tot gedwongen uitkoop van andere aandeelhouders. Om een nieuw perspectief voor de toekomst te verkrijgen was een heronderhandeling van de aandeelhouderstructuur en ook de financieringsstructuur noodzakelijk.

Onze bijdrage

JBR heeft eerst een analyse gemaakt van de bestaande bedrijfsactiviteiten vanuit een strategisch en een financieel perspectief. Deze analyse leidde tot concrete acties die noodzakelijk waren om de winstgevendheid te herstellen. Tegelijkertijd adviseerde en onderhandelde JBR met partijen over de bestaande leningen. Met de huisbankier van onze opdrachtgever is een nieuw financieringsarrangement overeengekomen zodat andere partijen konden worden afgelost. Met de private equity partij is een nieuwe aandeelhoudersovereenkomst uitonderhandeld.

Het resultaat

De nieuwe strategie, gedekt door voldoende financiering, heeft geleid tot herstel van winstgevendheid en een succesvolle financiële herstructurering. Twee jaar na deze herstructurering hebben wij onze klant geholpen om alle aandelen van de private equity speler terug te kopen.