case Ontwikkeling blauwdruk voor beheer grote projecten - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Ontwikkeling blauwdruk voor beheer grote projecten

Opdracht

Toonaangevende leverancier in techniek en een winnende strategie.

Achtergrond

Een toonaangevende leverancier van techniek, realisatie en onderhoudsdiensten in een aantal Benelux-markten, zoals industrie, bouw, energie en maritiem, identificeerde hoofdgebouwprojecten zoals kantoren, ziekenhuizen en scholen als een strategische groeimarkt.

Probleemstelling

Vanwege haar marktpositie kan de opdrachtgever zich niet permitteren om geen grote projecten op zich te nemen. Echter, grote projecten betekenen grote risico’s en leiden vaak tot grote verliezen. De uitdaging waar het bedrijf voor staat is of zij in staat is zich te blijven ontwikkelen zonder die deelname aan grote projecten. En zo niet, hoe kan het grote projecten op zodanige wijze structureren dat de risico’s aanvaardbaar zijn en het bedrijf een duurzame winst kan maken?

Onze bijdrage

Gebaseerd op onderzoek, effectiviteit, interviews en discussies met het management, aangevuld met haar eigen branche-ervaring, ontwikkelde JBR een winnende strategie en definieerde de toekomstige organisatie die de strategie op de beste manier zou ondersteunen. De strategie is vertaald naar een aantal businessprincipes; de organisatie is beschreven in termen van processen, mensen, systemen en structuur. Een beknopte overgangsaanpak werd toegevoegd om het voor het management mogelijk te maken de nieuwe strategie om te zetten in actie.

Het resultaat

Wij produceerde een blauwdruk voor het managen van grote projecten, en introduceerde een overgangsplan om het bedrijf naar de volgende fase te geleiden.