case Benchmarking prestaties telecom-aanbieders - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Benchmarking prestaties telecom-aanbieders

Opdracht

Vergelijking van de performance van telecom-aanbieders.

Achtergrond

De gezamenlijke cliënten, twee gespecialiseerde telecom-en ICT-bedrijven, onderzochten een strategisch partnerschap om hun prestaties te verbeteren en te groeien naar nieuwe internationale markten met de nieuwste technologieën. Een belangrijke opstap was een grondige beoordeling van hun financiële prestaties ten opzichte van een groep van vooraanstaande Europese marktpartijen. Onze klanten wilden meer inzicht krijgen in hun gemeenschappelijke business model, potentiële synergie en gebieden voor verbetering.

Probleemstelling

Waar kunnen we profiteren van ons strategisch partnerschap?

Onze bijdrage

De benchmark was gebaseerd op een gedetailleerd drie jaar omvattend waardeschema op basis van zeven bedrijven met een uitsplitsing van de economische prestaties naar onderdelen als: omzetgroei, voorzieningen en organisatorische kosten, netwerk en apparatuur, inventaris en schulden. De benchmark onthulde een aantal belangrijke verbeteringsmogelijkheden, bijvoorbeeld in inkoopkosten, personeel, investeringsgraad en werkkapitaal, met vermelding van een belangrijk potentieel voor verbetering van het rendement op de investering voor beide klanten.

Het resultaat

Een helder performancekader om het businessplan te verfijnen en het businessmodel van het partnerschap verder vorm te geven.