case Canadese Argus Control sluit aan bij strateeg - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Canadese Argus Control sluit aan bij strateeg

Opdracht

Argus Control (Vancouver, Canada) verkocht aan Conviron (Winnipeg, Canada). JBR heeft in het tweede kwartaal van 2013 de verkoop van alle aandelen Argus Controls aan Conviron succesvol afgerond. Een bijzondere casus met een bijzonder resultaat.

Achtergrond

Het is een casus van een tuinder die in de ban raakte van wat sensoren en computers zouden kunnen betekenen voor de tuinbouw om vervolgens samen met zijn vrouw hun eigen onderneming op het gebied van klimaatbeheersingssystemen voor de glastuinbouw te starten. Na 25 jaar is Argus Control Systems, gevestigd in Canada, wereldwijd actief en de marktleider in de Verenigde Staten, concurrerend met onder andere Priva, Van Vliet en Hoogendoorn.

Probleemstelling

Vanwege JBR’s werkzaamheden en ervaringen in de sector zochten de oprichters van Argus vorig jaar contact met JBR om te spreken over hun opvolgingsvraagstuk en hun ambitie om ‘hun erfgoed’ en de enorme energie die zij met hun 25 medewerkers hadden geïnvesteerd op een optimale, gebalanceerde wijze tot waarde te brengen.

Onze bijdrage

Wij vroegen ons af of het nu echt praktisch en nodig was om als Nederlands adviesbureau een verkoop/advies-mandaat te accepteren uit White Rock (grensplek tussen Seattle en Vancouver). JBR kreeg de ruimte om een grondige analyse te maken en niet voor de ‘usual suspects’ te gaan. Op grond van de door Argus ontwikkelde technologie zochten we de koper die daar een volgende stap mee kon maken. Wij vonden Conviron in Winnipeg.

Het resultaat

Deze familieonderneming (150 medewerkers) is wereldwijd marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van plantengroei-simulatieapparatuur/plantengroeikamers. De combinatie van deze twee ondernemingen geeft Argus nieuwe marktkanalen en geeft Conviron toegang tot technologie, waardoor zeer innovatieve producten aan klanten kunnen worden geleverd. JBR voerde de regie over het gehele transactieproces en realiseerde een succesvolle transactie. Klik hier voor het persbericht.