case Samenwerking VUmc-AMC-Bergman Clinics - jbr.nl

U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Cases

Samenwerking VUmc-AMC-Bergman Clinics

Opdracht

JBR heeft AMC en VUmc begeleid bij de transactie met Bergman Clinics inzake Alant Vrouw.

Achtergrond

Stichting Alant Vrouw is gespecialiseerd in bekkenbodemzorg en heeft vestigingen in Amsterdam en Bilthoven. In 2002 is de eerste kliniek in Bilthoven opgericht en de tweede in 2008 in Amsterdam. Bergman Clinics is een instelling voor medisch specialistische zorg met meer dan twintig klinieken verspreid over heel Nederland.

Probleemstelling

Academische ziekenhuizen gaan zich meer richten op de meest complexe zorg en de opleidingsfunctie. Voor basisziekenhuizen en klinieken ligt de focus op veelvoorkomende minder complexe zorg. Met betrekking tot vrouwenzorg zullen AMC en VUmc de laag en midden complexe gynaecologische (tweedelijns) vrouwenzorg verder afbouwen. Bergman Clinics wilde haar belang in Alant Vrouw Amsterdam B.V. juist uitbreiden.

Onze bijdrage

AMC en VUmc hebben JBR  gevraagd hen te adviseren en ondersteunen inzake de waardering van Alant Vrouw en de voorgenomen transactie. JBR heeft hen begeleid bij de verkoop van aandelenbelang in Alant Vrouw kliniek aan Bergman Clinics. Met de transactie zijn tevens afspraken gemaakt over de governance en samenwerking op het gebied van opleiding en de inzet van personeel van AMC en VUmc bij Alant Vrouw.

Het resultaat

AMC en VUmc hebben aandelenbelang in Alant Vrouw verkocht aan Bergman Clinics.