U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Nieuwsbrief oktober 2020

De 7 kenmerken van een goede crisisleider

Leiderschap in crisistijd
Wat moet je daarvoor kunnen en wie moet je daarvoor zijn? Je mag niet verstarren, zegt een expert. Je moet goed op de centen letten, zegt een andere. Je moet je kunnen inleven en kunnen improviseren.

Diederik van den Biggelaar en Harm Tunteler werden gevraagd voor een bijdrage voor dit artikel in de bijlage over leiderschap van NRC.

Lees het artikel

De 7 kenmerken van een goede crisisleider
Illustraties/animaties Timber Sommerdijk

 

Ronde tafel: welke factoren zijn bepalend voor het succes van een transactie?

Het evenement op 16 september 2020 was voor ons een groot succes! De ruime zaal was gevuld met hoogwaardige kennis over fusies en overnames.
Het thema ‘succesvolle transacties’ werd op een toegankelijke manier toegelicht. Dit waren de sprekers:

Hans Schenk over ‘De fusieparadox’
Hans Spaan & Tim van Luxemburg over ‘Van ervaringsgedreven besluiten naar datagedreven besluiten’
Rik van Meirhaeghe over ‘Waardecreatie en vernietiging van M&A deals’

Lees het verslag

JBR RONDE TAFEL: KAN HET SUCCES VAN EEN TRANSACTIE GEGARANDEERD WORDEN? WAAR KUNNEN DATA EN KWANTITATIEVE MODELLEN WAARDE TOEVOEGEN? 1

 

Grote belangstelling voor IDFA en Nieuwjaarsconcert

Na een recente peiling bij onze vaste bezoekers van IDFA en het JBR Nieuwjaarsconcert, zijn we heel blij dat er een grote belangstelling is. Juist nu!
Er is behoefte aan verbinding en verbeelding. Onze ‘bijna lege sociale agenda’ kan weer gevuld worden met veilige culturele evenementen.
We volgen uiteraard het corona-gedragsprotocol van de locaties, het RIVM en de overheid. Cultuur en veiligheid staan voorop.

We zijn sponsor van Club IDFA en dat betekent we ieder jaar een documentaire kiezen en deze met relaties bekijken. Vorig jaar was dat de film Push van Fredrik Gertten.

Ieder jaar organiseren we het JBR Nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk in Naarden. Het concert wordt vertolkt door het Amsterdam Symphony Orchestra en dirigent Peter Santa stelt het programma samen.

Nieuwsbrief oktober 2020

 

Transactie: PrivaZorg wordt onderdeel van het netwerk van Fundis

De bestuurlijke fusie tussen Fundis en PrivaZorg is na goedkeuring van de NZa en ACM een feit.
We hebben PrivaZorg begeleid bij de strategische heroriëntatie, het zoeken naar geschikte partners en de fusieonderhandelingen met Fundis.
Samen met PrivaZorg hebben we de besprekingen gevoerd met potentiële fusiepartners. Hieruit is Fundis als voorkeurspartner naar voren gekomen.

Caspar van der Geest, Kees van Biert, Stijn Dijksterhuis en Marten Giersch hebben PrivaZorg ondersteund.

Lees over deze transactie

PrivaZorg wordt onderdeel van het netwerk van Fundis 4

Goed nieuws: Mandaat Topmanagement is onderdeel van JBR

Mandaat maakt vanaf 1 oktober deel uit van JBR Interim Executives. Door het samengaan ontstaat er een sterke combinatie voor interim opdrachten. De hoge kwaliteit en diversiteit van dienstverlening aan opdrachtgevers wordt uitgebreid. De bedrijfsnaam Mandaat blijft bestaan en de activiteiten zullen worden voortgezet door Janco Duvekot en Diederik van den Biggelaar.
Welkom in het huis van JBR!