U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Rick ter Maat

Partner
'Kennis is van geen waarde, tenzij je deze in de praktijk brengt'

Kennis is van geen waarde, tenzij je deze in de praktijk brengt’

Daarom ging ik na mijn bachelor Bedrijfseconomie en master Finance aan de Rijksuniversiteit Groningen direct bij een corporate finance kantoor aan de slag. Daar raakte ik betrokken bij bedrijfsovernames en waardering- en financieringsvraagstukken. Ik werkte aan complexe financiële analyses, memoranda en markt- en sectoronderzoeken.

De quote van Heber J. Grant breng ik nu in praktijk bij JBR, waar ik elke dag mijn kennis en ervaring inbreng bij de meest diverse en ingrijpende vraagstukken op het snijvlak van strategie en finance.

 

Na een postdoctorale studie Business Valuation aan de RSM Erasmus University, ben ik nu één van de 300 beëdigde Register Valuators, die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuations (NIRV).

Business Valuation wordt steeds professioneler en relevanter heeft een strategische waarde, mede door de veranderende overnamemarkt. In een wereld met veel onzekerheid en kortere levenscycli van bedrijven, is het inzichtelijk maken van risico’s belangrijker dan ooit tevoren. Ook bij strategische beslissingen over desinvesteringen, bijvoorbeeld wanneer een conglomeraat haar eigen portfolio doorlicht, zijn waarderingen een goed hulpmiddel.


Bekijk alle leden

Artikelen van Rick ter Maat