U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

BEGRIPPEN LIJST

Strategische alliantie

Een strategische alliantie is een afspraak tussen twee of meer bedrijven die erop is gericht om de marktpositie van die bedrijven te verstevigen. Hierbij worden kennis en vaardigheden uitgewisseld, maar soms ook kapitaal, technologie of personeel. JBR is de deskundige en betrokken partner als het gaat om onafhankelijk advies met betrekking tot uw strategische allianties.

Waarom een strategische alliantie aangaan?

De toegevoegde waarde van een strategische alliantie wordt gecreëerd door de synergie waar alle betrokken bedrijven van profiteren. Een dergelijke synergie kan vaak niet als individueel bedrijf bewerkstelligd worden. Allianties kunnen zowel offensief als defensief gebruikt worden. Offensieve allianties richten zich op het creëren van markten, het definiëren of vastleggen van industriestandaarden, het anticiperen of inspelen op politieke ontwikkelingen of op de concurrentiestrijd met andere bedrijven. Defensieve allianties richten zich op het verdedigen of verstevigen van een bestaande marktpositie.

Offensief of defensief

JBR biedt als deskundige en betrokken partner onafhankelijk advies met betrekking tot uw strategische allianties.  De intensiteit van de samenwerking, de machtsverhoudingen, duur en de investeringen die ermee gemoeid gaan kunnen per alliantie sterk verschillen. Om ervoor te zorgen dat uw eigen belangen niet ondergesneeuwd raken, is het verstandig bijtijds advies in te winnen.

Meer informatie

Bent u benieuwd naar onze ondersteuning wanneer u een strategische alliantie besluit aan te gaan? Zoekt u deskundige en ervaren gesprekspartners die uw sector door en door kennen en weten hoe u uw marktpositie kunt verstevigen? Neem dan contact op met ons via +31 (0)30-699 90 00.

Belangrijke punten samengevat:

  • Samenwerking zonder verlies van de eigen identiteit.
  • Verdedigen of versterking van uw marktpositie.
  • Risico’s worden gedeeld bij strategische allianties.