U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

BEGRIPPEN LIJST

Het opstellen van een strategisch plan

Een strategisch plan maakt het toekomstige succes van een onderneming concreet en specifiek. JBR is een betrokken sparringpartner als het gaat om het opstellen van uw strategisch plan.

Geen succes zonder strategisch plan

Studies wijzen telkens weer uit dat bijna alle succesvolle organisaties een strategisch plan hebben. Zij beginnen met de einddoelstelling voor ogen. Met een gedegen strategisch plan krijgt ook u de gedroomde positie van uw organisatie over een aantal jaar in het vizier. U weet welke stappen u moet zetten om deze positie te bereiken. U weet wat de doelstellingen en prioriteiten van het bedrijf zijn. Daarnaast zorgt het strategisch plan voor draagvlak bij stakeholders. Zo zullen uw aandeelhouders uw koers zien en begrijpen. Uw medewerkers “weten waar ze het voor doen” en belangrijke partners kunnen aansluiten bij uw strategisch plan. Een strategisch plan geeft ook richting tijdens moeilijke of spannende momenten in de ontwikkelingen van uw organisatie. Denk onder andere aan partnerschap, investeringen, overnames, uitbreiding, inkrimping en afstoting.

De werkwijze van JBR

JBR biedt ondersteuning bij het opstellen van uw strategisch plan. Samen met u evalueren wij de markt en de interne organisatie. Wij verkennen mogelijke richtingen voor strategieontwikkeling en doorlopen het keuzeproces om tot een goed onderbouwde beslissing te komen. Ook bij het evalueren en bijstellen kunnen we u helpen. Daarnaast kunnen wij desgewenst betrokken zijn bij de implementatie van de strategie.

Meer informatie

Benieuwd wat JBR kan betekenen voor de toekomst van uw onderneming? Zoekt u een sparringpartner met wie u uw strategisch plan kunt bespreken? Neem dan contact op met ons via +31 (0)30-699 90 00.

Belangrijke punten samengevat:

  • Duidelijke doelstellingen en prioriteiten.
  • Draagvlak bij de stakeholders.
  • Sturing tijdens moeilijke periodes.