U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

BEGRIPPEN LIJST

Projectfinanciering

Wilt u een project realiseren en bent u op zoek naar geschikte financieringspartners om het financiële risico te delen? JBR is een deskundig adviesbureau waar u terecht kunt met al uw vragen op het gebied van projectfinanciering.

Verschil tussen projectfinanciering en bedrijfsfinanciering

Projectfinanciering is de aangewezen financieringsvorm als de terugbetaling van de aangetrokken financiering afhankelijk is van de toekomstige opbrengsten/cashflow die het project genereert. Bij meer traditionele bedrijfsfinanciering is vooral de liquiditeitspositie en de bedrijfsvoering van uw organisatie van belang. Bij projectfinanciering wordt er gekeken naar de opbrengsten en risico’s van de exploitatie van een specifiek project waarvoor u financiering nodig heeft.

Risico’s spreiden met  projectfinanciering

Projectfinanciering wordt vaak gebruikt bij publiekprivate samenwerkingen. Het gaat bijvoorbeeld om de financiering van projecten voor gebiedsontwikkeling, infrastructuur en woningbouw. Ook industriële projecten worden vaak op deze manier gefinancierd, zoals de bouw en exploitatie van elektriciteitscentrales, telecommunicatie, windparken en uiteenlopende openbare voorzieningen. Projectfinanciering is een geschikt instrument als u de taken en risico’s wilt verdelen bij de realisatie van een project.

Financieel advies van JBR

Bij een projectfinanciering valt of staat alles met goede transactiedocumentatie. Het komt aan op doordacht en scherp formuleren. JBR kan u voorzien van het juiste advies met betrekking tot het arrangeren van deze financieringsvorm en alles wat daarbij komt kijken.

Meer informatie en contact

Benieuwd hoe wij u kunnen ondersteunen bij uw projectfinanciering? Heeft u behoefte aan financiële adviseurs die weten wat er in uw sector speelt? Neem dan contact met ons op via +31 (0)30-699 90 00.

Belangrijke punten samengevat:

  • Projectfinancieringen zijn gebaseerd op toekomstige opbrengsten.
  • Dankzij projectfinanciering worden eventuele risico’s kleiner.
  • JBR levert advies met betrekking tot het arrangeren financiering