U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

BEGRIPPEN LIJST

Overname-advies

Uw bedrijf verkopen of juist een bestaande onderneming kopen? Bedrijfsovername is bepaald geen gemakkelijk thema. JBR is de ervaren en onafhankelijke partner als het gaat om uw vragen op het gebied van fusies en overnames. Wij bieden deskundig en op maat gesneden overname-advies.

Uw bedrijf verkopen

U heeft uw eigen onderneming opgebouwd door hard werken en veel opoffering. Vaak wordt de kwestie van opvolging of verkoop vooruitgeschoven. Belangrijke beslissingen hierover worden uitgesteld. Dat is begrijpelijk. Ten eerste omdat de financiële en fiscale gevolgen voor de gemiddelde ondernemer moeilijk te overzien zijn. Daarbij komt dat in de praktijk psychologische en sociale aspecten ook een grote rol spelen bij een bedrijfsovername. Emoties en subjectiviteit kunnen een succesvolle opvolging behoorlijk in de weg staan.

Een bestaande onderneming kopen

Een strategische overname gebeurt veelal om de eigen marktpositie te verbeteren. Het overgenomen bedrijf kan een directe concurrent zijn, zodat het eigen bedrijf kan groeien. De producten of diensten, de klanten en het marktaandeel worden overgenomen. Vanuit een vastgestelde strategische doelstelling kan ook een bedrijf buiten de eigen core business opgekocht worden. Bijvoorbeeld vanwege een nieuwe technologie waar veel potentie in zit.

Waarom overname-advies zo essentieel is

JBR ondersteunt u met overname-advies, waarbij wij u informeren, adviseren en het gehele overnameproces begeleiden. Samen met u maken wij in een overname-advies een zoekprofiel waarmee we aan de slag gaan: in welke markt(en) moet de beoogde onderneming actief zijn, welke structuur en dynamiek kent de sector, wat is de beoogde omvang van het bedrijf, welke cultuur past goed. Vervolgens bepalen en concretiseren wij samen met u.

Meer informatie

Belangstelling voor overname-advies van JBR? Zoekt u een ervaren consultant met kennis van zaken in uw specifieke sector? Neem dan contact op met ons via +31 (0)30-699 90 00.

Belangrijkste punten samengevat:

  • Het overnameproces is een complex geheel.
  • Niet alleen financiële en fiscale aspecten, maar ook psychologische en sociale.
  • Goed overname-advies met kennis van de structuur en dynamiek van de sector.