U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

BEGRIPPEN LIJST

Joint ventures

Een joint venture is een gezamenlijke afspraak tussen twee of meerdere partijen. Zij besluiten om samenwerking in een economische activiteit te ondernemen. JBR is de ervaren partner als het gaat om expertise op het gebied van joint ventures.

Waarom kiezen voor een joint venture?

Steeds meer bedrijven gebruiken joint ventures om hun strategie te realiseren. Een joint venture kan veel voordelen opleveren. Doorgaans resulteert een joint venture in een gezamenlijke dochteronderneming waarbij krachten gebundeld worden. Beide participerende partijen blijven volledig zelfstandig en geen van de partijen heeft in de joint venture een meerderheidsbelang. Daarmee onderscheidt een joint venture zich nadrukkelijk van een fusie. Fuseren betekent dat de partijen volledig in elkaar opgaan. Er ontstaat één nieuwe onderneming. In een joint venture daarentegen worden de krachten van beide partijen gebundeld. Samen brengen zij de kennis, producten, diensten en financiële middelen samen om tot een winstgevende economische activiteit te komen. De winst en het verlies komen voor rekening van alle partijen. Omdat er vaak meerdere partijen participeren, is de joint venture een complexe vorm van samenwerking. Tijdens de inrichting van de joint venture is het nodig concrete afspraken te maken en deze goed vast te leggen.

Advies bij samenwerking

Joint ventures zijn vaak complex en kunnen uitermate gevoelig zijn. In een joint venture gaan bedrijven met verschillende achtergronden en visies samenwerken. Niet elke onderneming heeft zelf de vereiste competenties in huis om ondanks tegengestelde belangen de doelstellingen van de samenwerking te realiseren. JBR heeft ruim 35 jaar ervaring als het gaat om joint ventures en helpt u hier graag bij.

Meer informatie en contactgegevens

Benieuwd hoe wij u kunnen helpen bij het opzetten van een joint venture? Kunt u wel een mediator gebruiken die de samenwerking in goede banen leidt? Neem dan contact op met ons via +31 (0)30-699 90 00.

Belangrijke punten:

  • Steeds meer bedrijven gebruiken joint ventures om hun strategie te realiseren.
  • Krachten worden gebundeld.
  • Het oprichten van een joint venture vereist bepaalde competenties.