U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

BEGRIPPEN LIJST

Carve-out strategie

Wanneer een onderdeel van uw bedrijf voor verkoop in aanmerking komt, loopt u vaak tegen heel specifieke problemen aan. De meeste daarvan zijn financieel van aard. JBR is een ervaren partner als het gaat om carve-out en andere corporate finance gerelateerde vraagstukken.

Veelvoorkomende vraagstukken bij carve-outs

U wilt uw dochtermaatschappij verkopen, maar hoe vindt u een geschikte koper? Welk personeel houdt u vast bij een carve-out? En wie gaat mee met het te koop aangeboden bedrijfsonderdeel in de nieuwe situatie? Het antwoord op die vragen is niet eenvoudig. U moet een goed onderbouwd continuïteitsperspectief schetsen van het onderdeel dat wordt verkocht. Dat betekent bijvoorbeeld dat u  een zelfstandige verlies-en-winstrekening moet opstellen, met bijbehorende balansen én prognoses.

Wat kunnen wij voor u doen?

De adviseurs van JBR ondersteunen u bij het inventariseren van de carve-out kosten. Op grond daarvan kunnen we een bedrijfswaardering voor u opstellen. Daarnaast kan JBR u helpen bij de carve-out zelf. We zorgen ervoor dat u snel een verkoopklaar bedrijf aan potentiële kopers kunt presenteren.

 

Meer informatie

Heeft u behoefte aan ondersteuning bij een carve-out? Zoekt u een onafhankelijke gesprekspartner die de complexiteit van het carve-out proces doorgrondt? Neem dan contact met ons op via +31 (0)30-699 90 00.

Belangrijke punten samengevat:

  • Schetsen van kwalitatief en kwantitatief continuïteitsperspectief
  • Opstellen van een zelfstandige verlies-en-winstrekening
  • Verkoopklaar maken van het bedrijfsonderdeel