U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

Nieuwe aanwinst: Joséphine Blaazer

17 september 2021

Interview met Joséphine Blaazer

Joséphine werkt sinds juni 2021 als researcher bij JBR. Ze is gepromoveerd aan de Universiteit van Amsterdam, Institute for Biodiversity and Ecosystem Dynamics.

Hoe ben je bij JBR terecht gekomen?

Na mijn promotie aan de Universiteit van Amsterdam zocht ik naar een functie die niet gelimiteerd is aan een dienst of sector. Sinds ik me vier jaar lang gefocust heb op een onderwerp, was ik toe aan een nieuwe wereld. JBR bood dit: zes prachtige sectoren die vooraan staan in de mogelijkheden voor innovatie. Al ben ik eigenlijk wel volstrekt toevallig bij JBR terecht gekomen: via LinkedIn. Van beide kanten hadden we een hele goede klik, en vind ik het ontzettend leuk dat ik mijn eigen achtergrond in life science en agricultuur maar ook de achtergrond vanuit mijn familie in maritiem kan toepassen voor diverse opdrachten.

 

Wat zijn je verwachtingen?

Wat ik het mooie vind aan het werken in de consultancy, is dat je écht invloed kan hebben en dat je die invloed op korte termijn ook geïmplementeerd kan zien worden. Hier hoop ik aan bij te dragen – Nederland heeft het perfecte landschap voor ondernemers maar ook op internationaal veld. Voor veel ondernemers geldt dat het meer dan alleen werk is, maar ook een passie. Daarnaast verwacht ik dat het werken in teams met de mensen hier, zal leiden tot veel inzichten en een ontzettend goede sfeer.

Wat maakt je gelukkig in je werk?

Hoe leuk je werkzaamheden ook zijn, collega’s maken een groot deel uit van het plezier wat je daadwerkelijk hebt. Wat dat betreft denk ik dat het hier bij JBR helemaal goed zit – ik heb een ontzettend warm welkom gekregen en daar ben ik heel blij mee. Daarnaast is een intellectuele uitdaging voor mij van belang – als onderzoeker ben ik getraind om het meeste uit gegevens (van tekstuele of cijfermatige aard) te halen en tot een zinvolle synthese te komen. Het is essentieel om het meeste uit mezelf en het meeste uit de omgeving te halen.

 

Wat is je motto en waarom?

“Luck is what happens when preparation meets opportunity”- Seneca.

Spreekt voor zich, toch?

 

Wat doe je in je vrije tijd?

Mijn familie komt uit de kustregio (Zuid-Kennemerland) en van kinds af aan kom ik daar ontzettend graag om te fietsen en te wandelen. Zowel in het duingebied van Santpoort-Bloemendaal als over de sluizen van IJmuiden om in de haven vis te eten. Daarnaast heb ik een tijd geklommen (top-rope) maar helaas gooide Corona roet in het eten. Het vertrouwen wat je opbouwt tijdens deze sport (in jezelf en in je partner) is ongelooflijk. Ik ben ook altijd een fervent lezer geweest en is geen boek te dik voor me. Op het moment lees ik een hoop van David Sedaris, maar ook behoren de boeken van Gabriel Garcia Marquez, Isabel Allende en Amos Oz tot mijn favorieten. Tot slot probeer ik in de avonduren mijn Franse taalvaardigheden bij te spijkeren.

 

Josephine Blaazer
Josèphine Blaazer

Tot slot vragen we Margo Blikman en Marten Giersch om een aanvulling.

Margo en Marten zijn de mentor van Joséphine.

 

Werkt Joséphine meteen mee aan projecten?

Joséphine werkt meteen mee op projecten in onze sectoren: maritime & offshore, healthcare, food & agri en industrial markets.

Daarmee doet ze meteen diverse vaardigheden op: voor de maritieme sector werkt ze mee aan een marktvraag. Hierbij beoordeelt zij de documenten die zijn opgesteld door SG Analytics, het Indiase bureau. Ze werkt met Lisan aan het fusie-jaaroverzicht voor de Healthcare sector, een uitgave die binnenkort uitkomt.

 

Wat leren we van Joséphine?

Van Josephine leren we weer heel veel. Ze stelt veel vragen en dat is voor ons belangrijk. We gaan weer nadenken over onderwerpen die voor ons vanzelfsprekend zijn. Ze heeft bijvoorbeeld een sterke visie op een duurzame wereld.

Ze heeft veel kennis van data, data verzamelen, data gebruiken en data interpreteren. In haar studie heeft Josephine onderzoekservaring opgedaan, zelfstandig en proactief. Allemaal competenties waar wij, bij JBR, van profiteren.

 

Hoe sluit haar studie aan bij haar werk bij JBR?

Joséphine heeft veel kennis van data, data verzamelen, data gebruiken en data interpreteren. In haar studie heeft Josephine onderzoekservaring opgedaan, zelfstandig en proactief. Allemaal competenties waar wij, bij JBR, van profiteren.

Samen met Marten kan zij een fantastisch datateam vormen.

Daarnaast heeft zij een relatiebestand opgebouwd die ook voor ons interessant is. We hebben zelfs een gemeenschappelijke relatie. Josephine heeft veel samengewerkt met dit bedrijf tijdens haar promotieonderzoek.

 

Hoe werkt het onboarding programma bij JBR?

Het onboarding programma bestaat uit zowel interne als externe cursussen die gegeven worden. Naast Joséphine hebben wij meer nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Hierdoor hebben we voor de komende weken een intensief trainingsprogramma samengesteld, bestaande uit technische, vakinhoudelijke cursussen, gecombineerd met praktische workshops gegeven door JBR collega’s. Daarnaast krijgt elke nieuwe collega een ‘mentor’ toegewezen, als sparringpartner voor de eerste periode binnen JBR. Samen met je mentor stellen nieuwe medewerkers een 100 dagen plan; in dit plan zijn naast de diverse te volgen trainingen, de doelstellingen qua ontwikkeling opgenomen.

 

Nieuwe aanwinst: Joséphine Blaazer
Margo Blikman en Marten Giersch