U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

Nieuwe aanwinst: Rogier Tigchelaar

28 mei 2021

Interview met Rogier Tigchelaar

Rogier werkt sinds 3 mei 2021 als consultant Corporate Finance bij JBR. Hij heeft een Master BA Investment Management aan de Business School van de Universiteit Tilburg afgerond. Tevens heeft Rogier alle CFA levels behaald.

Hoe ben je bij JBR terecht gekomen?

Via Thomas.Ik ken hem sinds onze studententijd. Een paar maanden geleden kwamen we in contact om weer met onze studievriendengroep te gaan eten. Ik vertelde hem toen dat ik toe was aan een vervolgstap richting Corporate Finance en of hij daar meer over kon vertellen. Hij vertelde heel enthousiast over zijn werk bij JBR. Het klonk eigenlijk al direct als een match voor mij; leuke collega’s, interessante klanten en de sectoren waar JBR in is gespecialiseerd heb ik affiniteit mee. Al snel volgde de eerste sollicitatiegesprekken bij JBR waarbij het wederzijds meteen klikte.

Wat zijn je verwachtingen?

Mijn verwachting is dat ik veel ga leren omtrent corporate finance en de sectoren waar JBR in is gespecialiseerd. Daarbij dat ik mijn kennis dat ik heb opgedaan bij Kempen en door het behalen van alle prestigieuze CFA levels kan toepassen in het werk en voor andere als sparringpartner kan fungeren. Ik ben verder heel benieuwd naar de ondernemers, hun vraagstukken en naar de dynamiek van het bedrijf, hoe reilt en zeilt het. Ik kijk er naar uit hun verder te helpen met financierings- of transactievraagstukken, waarbij zowel de technische als menselijke aspecten mij zeer interesseren. Al om al, is mijn verwachting dat ik een leuke tijd tegemoet ga met interessante en gezellige collega’s die hard werken aan vakinhoudelijke opdrachten voor saillante opdrachtgevers.

Wat maakt je gelukkig in je werk?

Gezellig contact met je collega’s; dat je samen in de bar na werk een biertje kan doen. De uitdaging aan de vakinhoudelijke kant en het contact met de ondernemers maakt het werk leuk.

Wat is je motto en waarom?

Als je iets wilt en durft te proberen, ben ik ervan overtuigd dat het je zal lukken. Een knie-ongeluk heeft mijn leven op zijn kop gezet. Doorzettingsvermogen en de durf om te veranderen heeft mij gebracht waar ik nu sta. Voorheen was ik altijd gericht op sport en sinds 2012 heb ik de boeg omgegooid richting corporate finance.

Wat doe je in je vrije tijd?

Kitesurfen en wielrennen. Beide sporten doe ik graag met vrienden. Als het waait gaat de kite whatsapp groep af en spreken we vaak af bij Wijk aan Zee. Af en toe doen we een downwinder, de laatste keer gingen we van Hoek van Holland naar IJmuiden kitesurfen. Wielrennen doe ik wanneer het niet waait. Het is een top combinatie van sporten. Recent zijn we een weekend met vrienden naar de Moezel in Duitsland geweest, waar we fietsen en wijn drinken combineerden.

Rogier Tigchelaar

Tot slot vragen we Rick ter Maat om een aanvulling.

Rick is de mentor van Rogier.

Werkt Rogier meteen mee aan projecten?

Rogier werkt vanaf dag 1 mee aan een tweetal projecten in verschillende sectoren. Naast ons onboarding programma, proberen we nieuwe medewerkers zo veel mogelijk mee te laten lopen op verschillende trajecten.

Wat leren we van Rogier?

Rogier heeft al bijna 5 jaar werkervaring opgedaan bij Kempen Capital Management. Als beleggingsstrateeg heeft Rogier veel ervaring met markt- en portfolio analyses, een welkome kennis die hij ook in zijn werk bij JBR kan toepassen.

Hoe sluit zijn studie aan bij zijn werk JBR?

Rogier heeft een Master BA Investment Management aan de Business School van de Universiteit Tilburg afgerond. Tevens heeft Rogier alle CFA levels behaald. Hiermee heeft hij een uitstekende basis voor de werkzaamheden bij JBR.

Hoe werkt het onboarding programma bij JBR?

Het onboarding programma bestaat uit zowel interne als externe cursussen die gegeven worden. Naast Rogier hebben wij momenteel nog 4 andere nieuwe collega’s mogen verwelkomen. Hierdoor hebben we voor de komende weken een intensief trainingsprogramma samengesteld, bestaande uit technische, vakinhoudelijke cursussen, gecombineerd met praktische workshops gegeven door JBR collega’s. Daarnaast krijgt elke nieuwe collega een ‘mentor’ toegewezen, als sparringpartner voor de eerste periode binnen JBR. Samen met je mentor stellen nieuwe medewerkers een 100 dagen plan; in dit plan zijn naast de diverse te volgen trainingen, de doelstellingen qua ontwikkeling opgenomen.

Rick ter Maat
Rick ter Maat