U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

In gesprek met Rik van Meirhaeghe over Pryme-Cleantech

2 maart 2021

Dinsdag 16 februari zijn de aandelen van Pryme-Cleantech geïntroduceerd op de Oslo Euronext Growth. Een belangrijke stap voor het duurzame en innovatieve bedrijf.
Het team van JBR BELUX heeft gewerkt aan de beursgang, zodat Pryme de financiële ruimte heeft om zijn project uit te voeren. We zijn bijzonder trots op de gekozen succesvolle strategie.

Rik van Meirhaeghe, managing partner van JBR BeLux en CTO van Pryme legt uit:

 

“Pryme is een chemisch recyclingbedrijf dat een speciale technologie heeft ontwikkeld om niet-recyclebare afvalplastics om te zetten in petrochemische producten.

De technologie is gebaseerd op een pyrolyseproces, dat gepatenteerd is. De eerste fabriek wordt gebouwd in Rotterdam. Pryme zal bijdragen aan een nieuwe milieuvriendelijke en circulaire economie met een lage CO2-voetafdruk in lijn met de EU-richtlijnen. Tegelijkertijd heeft het bedrijf een economisch schaalbaar en winstgevend bedrijfsmodel met een groot groeipotentieel.

Mijn team heeft gewerkt aan de Internationale beursgang op de EuroNext in Oslo, zodat Pryme de ruimte heeft om de capaciteit op te voeren. Alle vergunningen zijn aanwezig.

Het is een mooie stap voor JBR om met dit corporate finance project zoveel impact te maken. Met het financieringsplan geeft Pryme Clean Tech ook een extra impuls aan de duurzaamheidstransitie.

Als onderdeel van mijn dagelijks werk als partner bij JBR, word ik voor een paar dagen in de week CTO bij Pryme, onder meer om de bouw van de fabriek in Rotterdam te begeleiden. Op dit moment zijn we bezig om het team van BeLux uit te breiden.”

 

In gesprek met Rik van Meirhaeghe over Pryme-Cleantech