U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

IDFA documentaire ‘We Are the Thousand’

30 november 2020

De feelgoodfilm ‘We Are the Thousand’ gaat over dromen, durven en doorzetten. Dit jaar bekeken we de IDFA documentaire met onze goede relaties online. De organisatie van IDFA zorgde voor een chatroom, een ticket voor de documentaire, een aftertalk met de founders en een online borrel.

Club IDFA

JBR is sponsor van Club IDFA en dat betekent dat wij met goede relaties ieder jaar het festival mogen bezoeken. We zitten altijd in de comfortabele zaal 2 van Pathé Tuschinski in Amsterdam. Dit jaar was het anders door de Corona maatregelen. We konden we gelukkig toch met elkaar de documentaire bekijken, maar nu thuis op de bank.

Vooraf hebben onze gasten een exotisch borrel pakket ontvangen van Mooncake. In het pakket zaten producten van kleine ondernemers uit Amsterdan Zuid-Oost.

 

Bij aanvang ontvingen we via chat al leuke reacties:

‘Mooi initiatief JBR, zelfs dit jaar weer IDFA!’

‘Leuk dit initiatief, een heel andere manier van een avondje uit.’

‘Dank JBR, mooi en origineel geregeld!’

‘Mooi geregeld JBR, fijne voorstelling.’

‘… waar Corona al niet goed voor is! Dank, JBR!’

‘Team JBR, dank voor de uitnodiging en het lekkers. Een nieuwe ervaring rijker!’

‘Mooi initiatief!!! veel dank JBR!’

‘Dank voor dit mooie cadeau JBR, kijk uit naar de documentaire!’

 

Samenvatting van de documentaire

 

De Italiaanse Fabio Zaffagnini heeft een droom: zijn geliefde band Foo Fighters laten optreden in de Italiaanse stad Cesena. Maar hoe krijgt hij de wereldberoemde rockband zover? Door de band met duizend muzikanten een ode te brengen, met het lied ‘Learn to Fly’.

250 zangers, 150 bassisten, 250 drummers en 350 gitaristen. Ze hebben auditie gedaan via youtube. Na een ‘Yes’ gaan ze op eigen kosten naar Cesena. De persoonlijke verhalen zijn ontroerend. De muzikanten besluiten dat dit het moment is, om hun droom na te jagen.

De punker, de pensionado, de puber en de lerares: iedereen is euforisch wanneer ze zich na slechts één dag oefenen met succes de allergrootste rockband van de geschiedenis mogen noemen. Hun prestatie gaat al snel viral en bereikt daarmee ook Dave Grohl van de Foo Fighters.

 

Aftertalk met de founders van Rockin’1000

 

Tijdens de aftertalk met de founders van Rockin’1000 Fabio Zaffagnini en Claudia Spadoni werden er via chat vragen gesteld. Het werd een boeiend gesprek met deze twee bevlogen mensen.

 

Via chat werden onder andere deze vragen gesteld en opmerkingen gemaakt aan Fabio en Claudia:

‘You needed 40.000 euro, did you raise this money? Or did you have to start without any resources?’

‘What a fantastic movie and great project, it made me feel very happy after a long time of corona with no concerts. This showed the power of being together! Thank you!’

‘We all had a smile on our faces for one and a half hour. Amazing! Grazie!’

De allerleukste vraag: ‘My wife asks if you are still single, Fabio?’

 

IDFA documentaire ‘We Are the Thousand’ 4

Online borrel

 

Aansluitend werd er nagepraat in de virtuele break-outroom voor de gasten van JBR over de documentaire en over dromen en durven.

Hier ontvingen we ook weer lieve reacties van onze gasten:

‘Wat een prachtige film, raakte me hoe allen die speelden in staat was iets van hun individualiteit op te geven om aan het hogere doel bij te dragen. Prachtig thema, zeker in deze tijd!’

‘Geweldige film, de coronadepressie smelt als sneeuw voor de zon!!!’

‘Super docu: wij hebben hier echt genoten. De doos is bijna leeg en we zitten goed aan de borrel. Dank en tot volgend jaar.’

‘Dank voor een geweldige avond met een indrukwekkende film, inspirerende mensen en lekkere knabbels op de bank.’

‘JBR, veel dank voor dit leuke event! Deze film blijft nog wel even hangen: prachtig! En ook dank voor de heerlijke snacks :-)’

 

IDFA documentaire ‘We Are the Thousand’

Hartelijk bedankt

We hebben genoten van dit bijzondere event. We willen iedereen bedanken voor hun enthousiaste aanwezigheid. You rock!

 

IDFA documentaire ‘We Are the Thousand’ 3 IDFA documentaire ‘We Are the Thousand’ 5 IDFA documentaire ‘We Are the Thousand’ 6IDFA documentaire ‘We Are the Thousand’ 2IDFA documentaire ‘We Are the Thousand’ 1