U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

Kennisdeling tussen sectoren is noodzakelijk om tijdens de crisis efficiënt te digitaliseren

14 juli 2020

Wij vragen u om deel te nemen aan onze onderzoek naar de uitdagingen van digitalisering en de toegevoegde waarde hierin van kennisdeling tussen sectoren.

De coronacrisis heeft in veel sectoren digitaliseringstekortkomingen blootgelegd. Waar digitalisering eerst als kans werd gezien om kosten te besparen of nieuwe producten en dienstverleningen te creëren. is digitalisering nu noodzakelijk om verschillende kernprocessen fatsoenlijk uit te kunnen voeren. Zo katalyseren de maatregelen de digitalisering van veel sectoren. Transformeren tijdens een crisis is uitdagender dan onder gewone omstandigheden, maar wie de transformatie nu doorgaat, heeft voor later wellicht kansen gecreëerd.

Recent hebben wij een aantal voorbeelden van digitalisering toegelicht die in tijden van het Coronavirus kansen voor de installatiebranche bieden.

De Nederlandse tuinbouw staat internationaal bekend voor haar efficiëntie. Digitalisering speelt een belangrijke rol in deze benchmark positie: Tientalen sensoren meten de groei van planten en het klimaat in de kassen; Automatische besturingssystemen houden de groeiomstandigheden voor planten constant op een optimaal niveau; robotica wordt steeds meer toegepast om de efficiëntie van de kassen te verhogen en een groeiende krapte op de arbeidsmarkt te compenseren. Wij hebben op dit vlak recent een transactie begeleid. De krapte wordt door de coronacrisis versterkt omdat minder seizoenarbeiders beschikbaar zijn.

Vergelijkbare voorbeelden van de toegevoegde waarde van digitalisering tijdens de coronacrisis zijn in alle sectoren te vinden. De overheid onderzoekt zelfs hoe digitalisering een centrale rol kan spelen in het terugdringen van het virus, en voorkomen van een tweede golf.

Het effectief inzetten van bestaande kennis over digitalisering kan kosten en tijd besparen. Wij denken dat kennisdeling van digitalisering, tussen verschillende sectoren, veel toegevoegde waarde heeft.

Digitale transformatie biedt (ook in crisistijden) ongekende kansen voor de samenleving. Echter kent de digitale transformatie in de praktijk diverse uitdagingen.
Om deze uitdagingen beter in kaart te brengen, zijn wij bezig met een onderzoek over digitalisering binnen ons netwerk. Welke uitdagingen zijn specifiek voor welke sectoren en waar kunnen sectoren iets van elkaar leren?
Om deze aannames te toetsen en uw uitdagingen beter in kaart te kunnen brengen, werken wij aan een onderzoek over digitalisering.

We willen u graag vragen om deze vragenlijst in te vullen. Het invullen duurt slechts 5 minuten. Uiteraard delen we de resultaten met u.

 

Hartelijk bedankt voor uw interesse,

Met vriendelijke groet,

Martin Giersch

m.giersch@jbr.nl
Business Analyst, JBR

Kennisdeling tussen sectoren is noodzakelijk om tijdens de crisis efficiënt te digitaliseren