U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

BIJZONDER GOED NIEUWS: Het Japanse Denso heeft een minderheidsbelang genomen in het Nederlandse familiebedrijf Certhon

2 april 2020

Bijzonder goed nieuws! In deze tijd worden er ook transacties geclosed!

 

Kees van Biert:

‘Dit is een prachtige transactie. Het Japanse Denso heeft een minderheidsbelang genomen in het Nederlandse familiebedrijf Certhon. De hightech kassenbouw nu wordt gecombineerd met hypermoderne Japanse industriële robotica. Dit is een geweldige kans om de schaarse factor “arbeid” (we lezen dagelijks in onze kranten het tekort aan oogst medewerkers), te vervangen door robotica oplossingen.

Het is fantastisch dat JBR een bijdrage aan deze transactie heeft kunnen leveren in deze moeilijke tijd!

In de afgelopen 35 jaar mocht JBR, als adviseur van verkopers, meerder transacties begeleiden met als tegenpartij een Japanse koper.

Deze transactie met het Japanse beursgenoteerde Denso is weer een prachtige aanvulling op onze lijst en heeft ons weer meer inzicht en ervaring gebracht in de complexiteit van de Japanse transactie cultuur.’

BIJZONDER GOED NIEUWS: Het Japanse Denso heeft een minderheidsbelang genomen in het Nederlandse familiebedrijf Certhon

 

Harold Brummelhuis:

‘We zijn heel trots op deze transactie. De synergie tussen de technieken van Certhon en Denso past goed bij onze portfolio van transacties in de Food & Agri sector.

Nu we niet kunnen reizen door het Coronavirus, is de transactie digitaal geclosed. Het is heel bijzonder en uniek om deze transactie zo op deze wijze af te ronden en geeft aan dat er ook nog corporate finance transacties afgerond kunnen worden.’

Kom ook werken bij JBR, want we zoeken brainpower! 3

 

——————————————————————————————————–

 

Persbericht Certhon

Denso investeert in kassenbouwer Certhon

– Denso en Certhon ontwikkelen volgende generatie kassen om wereldvoedselvraagstuk op te lossen –

DENSO Corporation (DENSO), de op één na grootste leverancier van geavanceerde autotechnologie ter wereld, heeft aangekondigd te zullen investeren in Certhon Group (Certhon) uit Poeldijk. Hiermee verwerft Denso een minderheidsbelang in het familiebedrijf Certhon dat wereldwijd grootschalige glastuinbouwprojecten ontwikkelt. Met deze samenwerking ontstaat een bijzondere en sterke combinatie om de ontwikkeling van techniek in de glastuinbouw te versnellen.
Terwijl de vraag naar voedsel toeneemt naarmate de wereldbevolking blijft groeien, neemt beschikbare landbouwgrond af. Door vergrijzing en verstedelijking ontstaat er tevens een gebrek aan arbeid. Daarnaast maken klimaatverandering en abnormale weerspatronen stabiele landbouwproductie lastig. Om dit wereldvoedselvraagstuk op te lossen is het noodzakelijk vernieuwde teeltsystemen te ontwikkelen waarbij met minimaal verbruik van water en energie een duurzame, betrouwbare en geautomatiseerde teelt gerealiseerd kan worden.
Denso is een Japans bedrijf en wereldwijd een toonaangevende leverancier van geavanceerde automotive technologie, systemen en onderdelen voor grote autofabrikanten. Door de kennis en expertise van Denso op gebied van automatisering (industriële robotica) te combineren met de geavanceerde tuinbouwtechnieken en teeltkennis van Certhon ontstaat er een samenwerking waarbinnen een nieuwe generatie tuinbouwoplossingen ontwikkeld zal worden.
Denso en Certhon realiseerde samen al AgriD, één van de grootste kassen in Japan voor Asai Nursery. In deze kas werken telers, robots en geautomatiseerde systemen samen om 24/7 de teelt te beheren. De oogstwerkzaamheden in deze kas worden uitgevoerd door oogstrobot ‘FARO’ die Denso ontwikkelde en waarmee uitgebreid wordt getest.
In DENSO’s group lange termijnbeleid richting 2030, welke in 2017 is gelanceerd, zijn ook niet-automotive bedrijven (zoals de land- en tuinbouw) geïdentificeerd als focusgebieden. Voor Certhon past deze stap in de strategie om als familiebedrijf met internationalisering, schaalvergroting en verdere professionalisering de continuïteit van Certhon te waarborgen.

 

Denso investeert in kassenbouwer Certhon

About DENSO Corporation

DENSO is a €44 billion global mobility supplier that develops advanced technology and components for nearly every vehicle make and model on the road today. With manufacturing at its core, DENSO invests in its 211 facilities in 35 countries to produce thermal, powertrain, mobility, electrification, and electronic systems, to create jobs that are changing the way the world moves.
The company’s more than 170,000 associates are paving the way towards mobility that improves lives, eliminates traffic accidents, and works in harmony with the environment. With its global headquarters located in Kariya, Japan, DENSO in the European region consists of R&D, manufacturing and sales operations across 15 countries and employs more than 17,000 people.
Underscoring its commitment towards shaping the future of mobility, DENSO spent 9.3% of its global consolidated sales on research and development in the fiscal year ending March 31, 2019.
For more information about DENSO, visit www.denso.com.

Over Certhon Group

Certhon is een gevestigd Nederlands familiebedrijf met meer dan 120 jaar ervaring in de tuinbouwsector. Met 130 hoogopgeleide en ervaren experts ontwikkelt Certhon wereldwijde hightech tuinbouwoplossingen voor jaarrond lokale en verse groente-, planten- en bloemenproductie. De oplossingen van Certhon zijn innovatief, duurzaam en gericht op het behalen van een solide rendement op de investering. Elke technische en agronomische oplossing wordt uitgebreid getest door de agronomische afdeling in Certhon’s eigen Hyper Growing Innovation Centre. Het resultaat; wereldwijd, in veel verschillende extreme klimaten, succesvolle en innovatieve turnkey projecten. Ga voor meer informatie over Certhon naar www.certhon.com.