U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

Nieuwe aanwinst: Niklas Kaiser

29 januari 2020

Interview met Niklas Kaiser

Niklas werkt sinds 2 januari 2020 als werkstudent Corporate Finance bij JBR. Hij heeft bedrijfskunde gestudeerd en een Masteropleiding Strategic Management aan de Erasmus Universiteit gedaan.

 

Hoe ben je bij JBR terecht gekomen?

“Ik ben terecht gekomen bij JBR na een interview met een change management boetiek in Baarn (InContext). Al na vijf minuten merkte de interviewer van InContext dat ik eerder op zoek was naar een adviesbureau met strategie en corporate finance, waardoor hij mij in contact bracht met Ronald van Rijn. Na een paar leuke interviews met verschillende consultants van JBR ben ik uiteindelijk hierbinnen gestroomd als werkstudent.”

 

Wat waren je verwachtingen?

“Wat er van mij verwacht werd was al duidelijk besproken tijdens mijn interviews met Iemke Imhof. Ik zou beginnen als werkstudent binnen JBR en meelopen met diverse business cases die JBR krijgt. Na een paar maanden zou dan verder gekeken worden of ik voldoe aan de eisen die komen kijken bij de trainee functie binnen JBR. Persoonlijke verwachtte ik verder een gezellige werksfeer binnen JBR, waarbij je je gelijk thuis kan voelen en dat je gelijk word gezien als een onderdeel van het team.

JBR heeft tot nu toe aan al deze verwachtingen voldaan, waardoor ik extreem blij ben met mijn beslissing om hier te gaan werken.”

 

Wat maakt je gelukkig in je werk?

“Ik word er gelukkig van als ik iedere dag naar mijn werk kan gaan en weet dat er vandaag iets anders van mij verwacht zal worden. Deze diversiteit is er bij JBR, omdat je met veel verschillende bedrijven uit de hele wereld om de tafel zit en ieder bedrijf een andere case met zich meebrengt. Het mooie daarbij is dat iedere case nooit 100% financieel of strategisch is. Er is altijd een mix te zien tussen beide onderwerpen wat erg fijn is.”

 

Wat is je motto en waarom?

‘Strategy and Finance are incomparable, but inseperable’’

“De koers die men wil varen met zijn bedrijf goed moet zijn afgestemd met de middelen die men daarvoor nodig heeft. Een goede strategie is een fantasie als men geen financiering ervoor heeft en een sterke financiering heeft weinig potentie als men geen competitieve doelen voor het gebruik ervan heeft opgesteld. Tijdens mijn strategie master in Rotterdam werd mij dit duidelijk, omdat wij toen vooral aandacht hadden besteed aan het ontwikkelen van strategieën voor bedrijven, zonder er grondig over na te denken of dit überhaupt wel mogelijk was qua financiering. Hierdoor ben ik op zoek gegaan naar een werkgever die mij over beide onderwerpen laat nadenken als men een opdracht voorgeschoteld krijgt. Deze balans heb ik uiteindelijk kunnen vinden bij JBR.”

 

Nieuwe aanwinst: Niklas Kaiser

Wat doe je in je vrije tijd?

“In mijn vrije tijd houd ik ervan om af te spreken met mijn vrienden en om te gaan sporten. Op het moment ben ik vooral aan het hardlopen, ga ik regelmatig naar een sportschool en waarschijnlijk pak ik binnenkort ook weer hockey op.”

 

Tot slot vragen we Alexander Beyleveldt om een aanvulling.

Alexander is de mentor van Niklas en corporate finance consultant.

 

Werkt Niklas mee aan projecten of doet hij research?

In de eerste twee weken maakte hij vooral kennis met de interne training tools en de organisatie, maar sinds de afgelopen twee weken is hij ook betrokken bij projecten waar wij nu mee bezig zijn. Op het moment omvat zijn rol vooral het maken van slides, data structureren en het vinden van data. Als hij onze interne training tools volledig heeft doorgenomen zal hij ook het financieel modelleren kunnen oppakken, maar die moet hij eerst nog goed in de smiezen hebben.

 

Wat leren we van Niklas?

Dat moeten wij nog gaan meemaken. Tot nu toe heeft hij zich open naar iedereen opgesteld en doet hij enthousiast mee met projecten, waardoor het fijn is om met hem te werken. Als hij eenmaal is ingewerkt zullen we zien waar hij in staat toe is en wat hij ons nog kan leren.

 

Hoe sluit zijn master Strategie Management aan bij zijn werk JBR?

Zijn master sluit goed aan bij zijn werk binnen JBR. Wij hebben namelijk altijd te maken met een mix van strategie en finance binnen onze business cases. Met behulp van onze interne training tools zal hij zich ook verder kunnen ontplooien in het finance gedeelte van het werk, waardoor hij binnenkort op volle toeren ons in ieder aspect, binnen strategie en finance, kan gaan helpen.

 

Hoe werkt het onboarding programma bij JBR?

Het onboarding programma van JBR gaat via een zogenaamde “wasstraat” waarmee je klaar wordt gestoomd voor het werk binnen JBR. Deze wasstraat bestaat uit verschillende delen, zoals een checklist die je binnen de eerste 30 dagen moet volbrengen en de dingen die je “On the Job” moet leren om zelfstandig aan de slag te kunnen. Een voorbeeld van de check list is dat je met elke werknemer een koffie gaat drinken in de eerste 30 dagen om elkaar te leren kennen en een voorbeeld van het onderdeel “On the Job” is dat je leert tegenlezen.