U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

JBR NIEUWJAARSCONCERT 2020

29 januari 2020

Nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk in Naarden

Op zondagmiddag 12 januari genoten we met ruim 200 relaties van het 16e JBR Nieuwjaarsconcert in de Grote Kerk in Naarden. We organiseren het evenement samen met de Lionsclub Bussum-Godelinde. Het concert werd vertolkt door het Amsterdam Symphony Orchestra en de bijzondere cellosolist Benedict Kloeckner.

Dirigent Peter Santa had weer een uitgelezen programma samengesteld:

  • Jules Massenet – Méditation uit de opera Thaïs (solist: Peter Santa – viool)
  • Robert Schumann – Celloconcert – Allegro non troppo (3 doorgecomponerde delen)
  • Ludwig van Beethoven – Symfonie nr. 7  -Poco sostenuto vivace, Allegretto, Presto en Allegro con brio

 

Na een lange en onhandige blessure kon Peter Santa weer vioolspelen. Hij genoot zichtbaar en kreeg een groot applaus.

Goede doelen

Ook dit jaar komt de opbrengst van het concert geheel ten goede aan twee goede doelen. JBR heeft het UAF als eigen sponsordoel gekozen, vanwege het ontplooien van hun talenten. Het internationale karakter van ons bureau vraagt om multicultureel denken en we stimuleren onze werknemers ook om te blijven leren. Vluchtelingen komen hier met veel kennis en ervaring. Ze verdienen het dat dit benut wordt en dat ze de beste kansen krijgen in ons land.

De Lionsclub Bussum-Godelinde heeft het VUmc Alzheimercentrum gekozen als sponsordoel.

Vorig jaar haalden we een bedrag van 20.500 euro op, voor het UAF en het VUmc Alzheimercentrum. Wat zal dit jaar het bedrag zijn? We weten het binnenkort.

Mardjan Seighali

De directeur van het UAF Mardjan Seighali is zelf uit Iran gevlucht in 1990 met haar twee zoontjes. Tijdens haar toespraak vertelde ze: ”Ik ben sinds 2013 directeur van de oudste vluchtelingenorganisatie van Nederland, UAF. We begeleiden vluchtelingen bij werk en studie. Ik zie zo veel mensen die er iets van willen maken, die bijzondere prestaties neerzetten. Ze krijgen moed door de vrijheid en het perspectief dat Nederland biedt. Maar geef ze dan ook die kans! Ik heb er moeite mee dat de nadruk steeds meer ligt op hoe vluchtelingen zo snel mogelijk aan het werk kunnen worden geholpen. Waarom een arts veroordelen tot werk als schoonmaker? Dat is zonde voor die persoon en zonde voor de samenleving. We moeten het slimmer doen, niet sneller. De opbrengst van het concert zorgt er mede voor dat we ook in 2020 weer dat verschil gaan maken door gevluchte studenten en professionals een toekomst te bieden die bij hen past. Bedankt adviesbureau JBR en Lionsclub Bussum-Godelinde voor het initiatief en de organisatie!”

 

In maart ontving ze in dezelfde kerk in Naarden de Comeniusprijs voor ‘haar inspirerende rol in de samenleving’.

Na afloop van het concert hebben wij met onze relaties getoost op een succesvol 2020.

JBR NIEUWJAARSCONCERT 2020 1