U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

In gesprek met Rik van Meirhaeghe en Ronald van Rijn

12 december 2019

Bewegend beeld zegt meer dan duizend woorden

 

Rik en Ronald vertellen over hun kennismaking en samenwerking. JBR heeft nu ook een vestiging in België en het Belgische team werkt ook in Nederland. Het geheel is meer dan de som der delen.

In gesprek met Rik van Meirhaeghe en Ronald van Rijn

Rik, hoe heb je Ronald en JBR leren kennen?

Rik:”Ik heb Ronald leren kennen tijdens het laatste grote traject dat ik met Spie gedaan heb. Dat was een overname van een vrij grote partij in Nederland, Ziut. Dat werk beviel mij zeer goed, ook door de professionaliteit van JBR waarmee dat traject liep. Goed, toen hebben nog een paar keer afgesproken en samen hadden we het gevoel dat we wel iets samen konden ontwikkelen.”

Ronald, hoe heb je Rik leren kennen?

Ronald: “Ja, toch even een kleine correctie hoe Rik en ik elkaar kennen. We kennen elkaar via het traject OHM. Dat was een installatiebedrijf van een netwerkbedrijf, waarvoor wij het verkoopmandaat hadden. Waarschijnlijk is hij dat vergeten, omdat het niet tot een succes kwam. Maar de grote indruk heeft natuurlijk Ziut gemaakt, waar we bijna een half jaar tegenover elkaar hebben gezeten, in grote discussies die uiteindelijk hebben geleid tot de transactie.”

Dus van onderhandelingen naar een samenwerken?

Rik: “We zijn onze samenwerking gestart, een paar maanden geleden. Wat opvallend is dat we heel snel tot hele goeie projecten gekomen zijn, waar we samen kunnen optrekken. Dat heeft een deel te maken met specifieke expertise in de installatie- en energiesector. Dat heeft ook te maken met het feit dat we elkaar als teams en als mensen goed kunnen vinden.”

Dat klinkt goed, zijn er meer voordelen?

Ronald: “Het grote voordeel is dat we niet van scratch af aan beginnen, maar Rik een volwaardig en volwassen team om zich heen heeft. Wat hij met grote zorg heeft uitgekozen en waar we veel vertrouwen in hebben. Rik zijn kennis van de energie- en installatiesector is voor ons heel belangrijk en blijkt dan meteen zijn vruchten af te werpen in het enthousiasme waarmee klanten ons ontvangen.

Waarom is JBR in België begonnen?

Ronald: “Dat was eigenlijk een oude wens. We hebben het ook wel eens zelf geprobeerd, maar dat was niet bijzonder succesvol. En wat ik daarvan heb geleerd is dat de combinatie tussen de menselijke eigenschappen die Rik heeft en de vakmatige inhoud alsmede zijn sectorkennis van energie- en installatie.”