U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

Nieuwe uitgave van GMAP Maritime and Offshore Newsletter over de ontwikkelingen in de markt van en bij de spelers in Harbour Towage

2 oktober 2019

In de geschiedenis van de GMAP M&O Newsletter komt het thema “Slepen” nu voor de tweede keer aan bod. Wereldwijd vinden grote veranderingen plaats, ingegeven door zowel ontwikkelingen op digitaal en duurzaam gebied als door de economische en marktomstandigheden in de verschillende geografische markten. Er vinden grote verschuivingen plaats waarvan de meest opvallende de terugtrekking van een van de wereldleiders uit (een deel van) de sleepbootwereld is. Binnen deze bewegingen is JBR een baken voor veel eigenaren en operators en met veel sleepbedrijven hebben we over hun strategieën kunnen discussiëren.

Bij JBR zien we de markt consolideren: door de strenge marktomstandigheden vinden er grote consolidaties plaats in Europa en Latijns-Amerika, wat ertoe leidt dat enkele “grote sleepbedrijven” hun vloot in verschillende landen inzetten en in de grote havens opereren, terwijl de rest, min of meer substantiële bedrijven, handelen in de kleinere havens. De volgende consolidatiegolf zal plaatsvinden in Azië, de nieuwe markt.

Aan de andere kant vertrouwen verschillende industriële bedrijven niet op commerciële sleepactiviteiten en installeren ze hun eigen sleepboot, state-of-the-art, specificatie volgens hun speciale doel en altijd beschikbaar.

Lees de nieuwste uitgave van de  GMAP M&O Newsletter.

Newsletter Tank terminals - GMAP Maritime & Offshore September 2019 1