U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL
EN
FR
DE

Onze Actualiteiten

Rick ter Maat beëdigd als Register Valuator

27 september 2019

Rick ter Maat heeft gestudeerd aan de postdoctorale studie Business Valuation aan de RSM Erasmus University. Hij is nu één van de 300 beëdigde Register Valuators die zijn aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuations (NIRV).

We vragen hem naar zijn ervaring en wat de titel betekent voor zijn werk bij JBR.

Waarom is de Register Valuator titel zo belangrijk?

“Enerzijds omdat ik zie dat het belang van een Register Valuators titel vanuit de markt toeneemt. Het is een kwaliteitsstempel, dat ook waarde heeft in juridische geschillen en benoeming als waarderingsdeskundige vanuit de rechtbank bijvoorbeeld. Anderzijds om nog meer theoretische achtergrond te krijgen op waarderingsgebied, waardoor ik sterker ben in onderhandelingen en inhoudelijke discussies. Een mooi voorbeeld is een grote waarderingsklus in Zuid-Amerika waar ik voor de voltallige board een portfolio waardering heb verdedigd. Gesterkt door de kennis die ik opgedaan heb gedurende opleiding kon ik feilloos bepaalde aannames, assumpties en theorieën onderbouwen en uitleggen.”

Tijdens je studie was je veel op reis voor je werk, hoe heb je dit gecombineerd?

“De studie was ingericht in 6 blokken van 4 dagen achtereen volgens. In combinatie met het vele reizen leek dit initieel ideaal, omdat het in behapbare blokken was ingedeeld. Maar dan zal je altijd zien dat het qua werk net ongelukkig viel in bepaalde weken, waardoor ik na een dag cursus nog veel werk moest verzetten. Al met al was het pittig, maar te doen.”

 Wat betekent de titel voor JBR?

“Naar buiten toe is het een sterk kwaliteitstempel, mede omdat er ook jaarlijks PE (permanente educatie) punten behaald moeten worden om Register Valuator te blijven. Het onderstreept de focus op kwaliteit en professionaliteit van JBR. We zijn hiermee in staat om onze klanten nog beter te adviseren op corporate finance en waarderingsvlak.”

Tot slot vragen we Ronald van Rijn, partner van JBR, om een aanvulling.

“Rick is één van de drie personen binnen JBR met de titel Register Valuator. Occo van der Hout en Rocher Hulst gingen hem voor. Het is knap dat hij dit behaald heeft, vooral omdat hij tijdens zijn studie veel buitenlandse opdrachten heeft gedaan. We zijn dan ook heel trots op Rick.

Met deze theoretische bagage kunnen we klanten nog beter van dienst zijn. Rick is in staat om de theoretische kennis te vertalen naar de praktijk. Voor Corporate Finance werkt hij voor M&A projecten (mergers and acquisitions) waar bedrijven of bedrijfsonderdelen worden samengevoegd, gesplitst, gekocht en verkocht met als doel om het bedrijf sneller te laten groeien. Business Valuation wordt steeds professioneler en relevanter heeft een strategische waarde, mede door de veranderende overnamemarkt. In een wereld met veel onzekerheid en kortere levenscycli van bedrijven, is het inzichtelijk maken van risico’s belangrijker dan ooit tevoren. Ook bij strategische beslissingen over desinvesteringen, bijvoorbeeld wanneer een conglomeraat haar eigen portfolio doorlicht, zijn waarderingen een goed hulpmiddel.”

 

foto van Ronald van Rijn, Rick ter Maat en Iemke Imhof
Ronald van Rijn, Rick ter Maat en Iemke Imhof

Rick begon bij JBR als consultant en is inmiddels Principal:

  • 2019 Principal
  • 2018 Senior Consultant Corporate Finance
  • 2015 Consultant Corporate Finance