U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL | EN

Onze Actualiteiten

Pittige discussie na afloop van onthutsende documentaire – IDFA 2017

24 november 2017

Voor onze jaarlijkse IDFA-avond was meer belangstelling dan ooit. Zo’n 100 JBR relaties werden ontvangen in de Viplounge van het Tuschinski Theater in Amsterdam om de documentaire Freedom for the Wolf bij te wonen. Geanimeerde gesprekken ontstonden als vanzelf aan de statafels onder het genot van een drankje en een hapje. Rond 18.30 uur opende Ronald van Rijn het buffet met een mooie speech, waarbij hij de gasten kennis liet maken met onze nieuwe JBR-aanwinsten Harm Tunteler, Mariëlle Ansems en Chimwemwe de Gaay Fortman. Ronald gaf daarna een korte inleiding over de documentaire; en vertelde dat de documentairemaker na afloop in de bioscoopzaal zou komen om onze vragen te beantwoorden.

Pittige discussie na afloop van onthutsende documentaire op het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam – IDFA 2017 1

 

In Freedom for the Wolf wordt de comfortabele bubbel over democratie (iedereen is gelijk en we kunnen zeggen, doen en denken wat we willen) voor eens en altijd doorgeprikt. Met voorbeelden uit verschillende delen van de wereld, van Hongkong tot de Verenigde Staten, maakt deze film duidelijk dat de illusie van vrijheid alleen kan bestaan zolang burgers binnen de lijntjes kleuren. Een pijnlijk, ontluisterend beeld van hedendaagse democratieën.

 

Deze documentaire past in onze bedrijfsfilosofie om veranderingen in bredere context en perspectief te zien. Waar de wereld exponentieel verandert, moet je durven kijken naar de ‘fundamenten van het huis’. Alleen dan kun je fundamenteel anticiperen op ontwikkelingen.

 

Na afloop van de documentaire kwam Rupert Russel de bioscoopzaal binnen; uiterst enthousiast en uitgebreid lichtte hij zijn antwoorden toe. Wat een bevlogen persoon! De avond hebben we met een borrel afgesloten in de Viplounge.

Pittige discussie na afloop van onthutsende documentaire op het Internationaal Documentaire Festival Amsterdam – IDFA 2017