U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL | EN

Onze Actualiteiten

JBR vormt een internationaal fusie- en overnameforum toegespitst op de maritieme en offshore sector

21 juni 2017

JBR heeft het voortouw genomen bij de oprichting van een internationaal maritiem en offshore forum op het gebied van fusies en overnames en restructuring, de Global M&A Maritime and Offshore Forum. Deze samenwerking vindt plaats binnen het internationale Global M&A netwerk, waarvan JBR de Nederlandse partner is.

Naast JBR maken nog zeven kantoren uit het netwerk deel uit van dit Forum. Het zijn Financière de Courcelles uit Frankrijk, Rion in Mexico, Condere in Brazilië, NCF in Denemarken, Saga in Noorwegen, Total Finans in Turkije en Prudentia in Letland. In het totaal hebben acht kantoren hun krachten gebundeld.

JBR vormt een internationaal fusie- en overnameforum toegespitst op de maritieme en offshore sector 5

De maritieme en offshore sector leent zich uitermate goed voor internationale samenwerkingen op fusie- en overnamegebied. De sector is internationaal georiënteerd en zeer kapitaalsintensief. Alleen die consultants die kennis hebben van deze sector, de taal spreken en begrijpen, kortom die hun sporen verdiend hebben, kunnen deze internationale maritieme wereld optimaal bedienen.

Met deze kenmerken in het achterhoofd was het voor JBR duidelijk dat een internationale benadering van de sector tot grote voordelen kan leiden. Zo maakt deze samenwerking tussen de acht internationale kantoren en hun gecombineerde kennis en vaardigheden het mogelijk om grote internationale fusie- en overname- en restructuringstrajecten te begeleiden.

JBR heeft een spilfunctie in het forum. Zo is Kees van Biert, partner van JBR, de verbindende factor tussen de kantoren. Als President Maritime and Offshore bezoekt hij de aangesloten kantoren en met de partners aldaar bedrijven in de maritieme en offshore sector. Ronald van Rijn, managing partner, is frontrunner en Margo Blikman doet de research.

Ook is er een “ambassador” aangesteld, een man die deuren in de maritieme sector opent. Vanzelfsprekend betreft het hier een man met een lange staat van dienst en we zijn heel trots dat Ben Vree, voormalig topman van onder andere Smit Internationale en APMT, deze taak op zich heeft genomen.

Nu, half juni, hebben Kees van Biert en Ben Vree, gezamenlijk dan wel apart, kantoren en bedrijven in Noorwegen, Engeland, Denemarken, Turkije, Mexico, de VS en het Verre Oosten bezocht.

Vanuit het Forum zal er elk kwartaal een “Newsletter” gepubliceerd worden, waarin een thema wordt behandeld. De eerste twee Newsletters hadden de thema’s “Digitalization” respectievelijk “Clean shipping”.

En wat staat er voor de komende tijd op de agenda? Natuurlijk bezoeken Kees van Biert en Ben Vree landen, kantoren en bedrijven, zo staat onder andere Scandinavië op het programma. Er zullen dit jaar nog twee Newsletters verschijnen. Maar we zeker ook willen attenderen is de organisatie van een Captains’ Dinner, een avond voor beslissers in de maritieme sector. We zullen te zijner tijd verslag doen van deze avond. Maar niet alleen van deze avond. Ook van de spraakmakende deals die uit deze Global M&A Maritime and Offshore Forum voortvloeien houden wij u op de hoogte.

Mocht u meer willen weten over deze samenwerking, neem dan contact op met

Kees van Biert, President Maritime and Offshore
Tel.: +31 6 5314 4313
E-mail: k.vanbiert@jbr.nl

Ronald van Rijn, Managing Partner JBR
Tel. +31 6 5334 0975
E-mail: r.vanrijn@jbr.nl

 

Over Global M&A Partners:

Global M&A Partners is een internationaal netwerk waarin meer dan 30 onafhankelijke fusie- en overnamebureau’s samenwerken. Deze bureau’s voeren in meer dan 50 landen op alle vijf continenten transacties uit en zijn met meer dan 200 actieve ‘dealmakers’ en ondersteund door 150 business analisten. In de laatste vijf jaar hebben GMAP bureau’s meer dan 1500 transacties gedaan met een totale waarde van meer dan €42 miljard. JBR is de Nederlandse partner in Global M&A.

http://www.globalma.com/