U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL | EN

Onze Actualiteiten

JBR in top M&A bureaus in Nederland

16 november 2015

Nu de Nederlandse en wereldwijde markt voor fusies en overnames weer terug op gezond niveau is, hebben fusie- en overnameadviseurs het drukker dan ooit met het ondersteunen van grote bedrijven en MKB-ondernemingen bij overnamedeals, evenals met financieel advies. Een analyse van de leidende spelers in de Nederlandse markt toont aan dat een handvol partijen en individuen een groot deel van de markt in handen heeft. In het afgelopen jaar werden er door ruim 70 fusie- en overnameadviseurs meer dan 170 deals begeleid, samen goed voor een gecombineerde dealwaarde van bijna €85 miljard. JBR behoort tot de top belangrijkste fusie- en overnamespelers.

De wereldwijde fusie- en overnamemarkt is weer flink op stoom gekomen in de afgelopen periode. De markt kan terugkijken op de beste eerste drie kwartalen sinds 2008. Uit data van Mergermarket blijkt dat er voor een totale gecombineerde waarde van $2,9 biljoen aan deals is gesloten gedurende de eerste drie kwartalen van 2015 – 21% meer dan in diezelfde periode in 2014. Ook voor de komende periode lijkt optimisme de markt te regeren. Een recent onderzoek van EY onder 1.600 (senior) leidinggevenden toont aan dat 59% van de managers op zoek is naar overnames – de hoogste honger naar fusies en overnames gemeten sinds het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis.

 

Bekijk het volledige artikel.