U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL | EN

Onze Actualiteiten

'Salderen maakt thuisaccu onrendabel’

‘Salderen maakt thuisaccu onrendabel’

20 december 2016

Het volgende kabinet moet de salderingsregeling grondig aanpassen en flexibele tarieven invoeren om decentrale opslag van elektriciteit rendabel te maken.

Op dit moment is er geen business case voor thuisaccu’s zoals de Tesla Powerwall, schrijft consultant Joris Govers.

Lees Meer

Economische waarde komt tot stand in de toekomst 1

Economische waarde komt tot stand in de toekomst

15 december 2016

Business valuation is de laatste jaren uitgegroeid tot een specialisme binnen de corporate finance praktijk. Klanten kloppen bij JBR aan voor complexe waarderingsvraagstukken.

Hierbij is naast gedegen vakkennis ook sectorkennis een noodzakelijke randvoorwaarde, aldus Caspar van der Geest en Occo van der Hout. In het blad Brookz vertellen zij over de corporate finance praktijk.

Lees Meer

Dealflash: Boskalis has successfully sold its stake in Smit Amandla Marine

Deal flash: Boskalis has successfully sold its stake in Smit Amandla Marine

9 december 2016

Op 1 december 2016 heeft Boskalis de aandelen van haar dochterbedrijf Smit Amandla Marine verkocht.

JBR Corporate Finance trad op als adviseur voor Royal Boskalis Westminster.

Lees Meer

“You can do anything” als motto voor JBR-IDFA avond 2

“You can do anything” als motto voor JBR-IDFA avond

24 november 2016

22 november organiseerde JBR al weer voor de zesde keer een IDFA-avond rondom een documentaire. Dit jaar een inspirerende en originele documentaire, waarin creativiteit en spiritualiteit een waardevolle aanvulling worden voor een eeuwenoude traditie.

Vijftig genodigden leefden mee met het meisje Aisholpan, die in de documentaire "Eagle Huntress" met doorzettingsvermogen, lef en steun van haar vader haar droom verwezenlijkt.
Om daarna nog even na te praten bij een borrel.

Lees Meer

Verkiezing van Trump tot nieuwe president van de Verenigde Staten: wat zijn de effecten op de offshore industrie?

Verkiezing van Trump tot nieuwe president van de Verenigde Staten: wat zijn de effecten op de offshore industrie?

18 november 2016

8 november jl. verkoos de Verenigde Staten Donald Trump tot hun 45ste president. In zijn "Make America Great Again"- campagne heeft hij de energie-onafhankelijkheid van Amerika benadrukt.

Wat gaat dit betekenen voor fossiele en duurzame offshore industrie? Mirthe Lantman beschouwt de factoren die hierop invloed kunnen hebben.

Lees Meer

Financiering domotica: succesfactor of struikelblok?

Financiering domotica: succesfactor of struikelblok?

10 november 2016

Domotica wordt een steeds belangrijkere voorwaarde voor mensen met een zorgbehoefte om zelfstandig te blijven wonen. De financiering van de ontwikkeling en de uitrol van domoticatoepassingen vormt echter regelmatig een mogelijk struikelblok.

Niet verrassend is de oorzaak een onzeker rendement van de verschillende technologieën en toepassingen en onvoldoende bewezen meerwaarde voor de gebruikers. Het wegnemen van deze onzekerheden zou prioriteit moeten krijgen en het antwoord ligt volgens ons zowel in maatwerk als in schaal.

Lees Meer

Auto Draft 2

Invloed Brexit op offshore sector

1 september 2016

Op 23 juni jl. koos een krappe meerderheid van de stemgerechtigde Britse bevolking voor het vertrek uit de Europese unie; de zogenoemde ‘Brexit’. Wat zijn de gevolgen van de Brexit voor één van JBR’s focussectoren: de offshore sector?

De offshore sector kan worden onderverdeeld in enerzijds olie & gas en anderzijds wind. Beide activiteiten vinden op grote schaal plaats op de Noordzee, maar bevinden zich in een andere fase van hun levenscyclus.

Olie & gas op de Noordzee bevindt zich grofweg in de tweede (operationeel en life time extension) en derde (plug & abandonment en decommissioning) fase van de levenscyclus. Daarnaast is er op kleine schaal sprake van exploratie en productie (fase één). Het gaat hierbij voornamelijk om kleine velden, de zogenaamde marginale velden.

Lees Meer

Ports: is size the only thing?

Ports: is size the only thing?

23 augustus 2016

Terwijl Maersk en andere liners investeren in megacontainerschepen voor de Oost-West handel en de haven van Rotterdam Maasvlakte 2 heeft aangelegd, worden producten steeds vaker geassembleerd op het continent van de gebruikers. Het zijn tegenstrijdige ontwikkelingen die de vraag opwerpen of Azië dé productielocatie van de wereld blijft. Daarnaast speelt het maatschappelijke bewustzijn van de eindigheid van grondstoffen een rol. De economie verschuift van een lineaire vorm naar een circulaire economie. Hergebruik en recycling van goederen en stoffen wordt immer belangrijker, met als gevolg minder gebruik van grondstoffen.

Deze ontwikkelingen zetten een vraagteken bij de toekomst van de vervoersstromen èn bij de rol van de havens. Is volume nog wel het belangrijkste ijkpunt voor het (economisch) succes van een haven, of zijn er andere maatstaven die een zwaardere rol toegekend zouden kunnen krijgen?

Lees Meer

Distressed M&A in verpleeg- en zorgmarkt op komst

Onno Sloterdijk: “Mid-market in Nederland het allerbelangrijkste”

12 augustus 2016

Op het Private Equity Summit 2016 nam Onno Sloterdijk deel als panellid aan de masterclass Management incentives: Trends & golden rules.

Na de sessie gaf Onno op verzoek van M&A zijn visie over de Nederlandse private equity-wereld.

Lees Meer

Olietankers versus droge bulk schepen; één pot nat?

De historische dynamiek en samenhang van de markt voor ruwe olie tankers versus droge bulk schepen

9 augustus 2016

Inzicht in de dynamiek en samenhang van de transportmarkt voor ruwe olie en droge bulk geeft een asset manager argumenten voor de strategische asset allocatie en investeerders diversificatievoordelen door de juiste mix van investeringen in de droge bulk en ruwe olie markt in hun investeringsportefeuille.

Rocher Hulst geeft dit inzicht door de historische samenhang en de dynamiek van beide markten over een langere periode te bekijken.

Lees Meer

Olietankers versus droge bulk schepen; één pot nat? 1

Olietankers versus droge bulk schepen; één pot nat?

26 juli 2016

De afgelopen twee jaar hebben olietankers goede jaren gedraaid, terwijl de markt voor droge bulk schepen in mineur was. Waarom zijn de prestaties in deze deelmarkten zo verschillend?

Rocher Hulst neemt de twee markten en hun dynamiek onder de loep en komt tot de conclusie dat de maritieme transportmarkt niet één pot nat is.

Lees Meer

Leven met de realiteit

Leven met de realiteit

13 juli 2016

De Britten hebben ervoor gekozen te vertrekken uit de Europese Unie. Deze uitkomst had en heeft een enorme impact op de financiële markten, het bedrijfsleven en investeringen, de waarde van de Britse pond om maar een paar kwesties te noemen. De zware taak ligt nu bij de nieuwe Prime Minister Theresa May om de Brexit vorm te geven.

Vanuit JBR hebben we te maken met bedrijven die dochterondernemingen hebben in de UK, geïnvesteerd hebben in Engelse bedrijven, activiteiten hebben in of handel doen met de UK. Voor JBR speelt de vraag wat voor specifieke gevolgen de Brexit heeft voor haar relaties en hun investeringen en welke rol JBR hierin kan spelen.

Lees Meer