U KUNT ONS BEREIKEN VIA EMAIL EN TELEFOON

NL | EN

Onze Actualiteiten

 1

Een internet van energie.

28 juni 2016

Van de hele wereldbevolking heeft 18% geen elektriciteit, vooral op het platteland in Afrika en Azië, terwijl elektriciteit in deze landen een sleutelfactor is voor de ontwikkeling van productiviteit en welvaart. De aanleg van een elektriciteitsnet is onrendabel; maar hier ontstaat een geheel nieuwe dynamiek, waarbij marktpartijen kleine individuele duurzame energie installaties financieren, laten afbetalen, monitoren en eventueel afsluiten via het mobiele datanetwerk.

Afrika gaat direct over op een ‘slim net’ . Biedt dit continent inspiratie voor de herbezinning van het Nederlandse concept?

Lees Meer

Kwaliteit binnen JBR 3

Kwaliteit binnen JBR

7 juni 2016

Kwaliteitszorg is één van de belangrijkste pijlers om de visie en strategie van JBR vorm te geven. JBR wil zowel voor haar opdrachtgevers als voor haar medewerkers een organisatie zijn met een hoge kwaliteitsstandaard.

Lees Meer

JBR in top M&A bureaus in Nederland

Nieuwe website en tagline voor consultancybureau JBR

31 mei 2016

Medio mei lanceerde JBR, een adviesbureau uit Zeist dat zich richt op strategie, corporate finance en restructuring, een nieuwe website. Na zo’n 6 jaren gewerkt te hebben met de eerdere versie van de website, was het volgens Iemke Imhof, Manager Bedrijfsvoering bij JBR, “de hoogste tijd voor een verfrissende nieuwe site”, waarmee aan de moderne eisen van online surfen tegemoet wordt gekomen.

Om meer te weten te komen over het nieuwe online visitekaartje van JBR, stelde Consultancy.nl vier vragen aan Imhof

Lees Meer

Erasmusbrug Zorglijn

Overname Erasmusbrug Zorglijn door De Zorgcentrale.nl

5 mei 2016

Als gevolg van de nieuwe visie van zorginstelling Careyn, werd een nieuwe eigenaar gezocht voor Erasmusbrug Zorglijn en is de overname door De Zorgcentrale.nl tot een goed einde gebracht.

Consultancy.nl blikt met JBR, de adviseur van de transactie, terug op het traject.

Lees Meer

Circulaire economie als alternatief voor ontmanteling olieplatformen

Circulaire economie als alternatief voor ontmanteling olieplatformen

15 maart 2016

De komende jaren moeten circa 250 boorplatformen verspreid over de Europese wateren ontmanteld worden, bij elkaar goed voor zo’n honderd Eiffeltorens aan staal. Oliebedrijven staan niet te springen om de kosten voor deze grootschalige transformatieprojecten – die tegen 2040 kunnen oplopen tot zo’n $60 miljard – op zich te nemen. Hierdoor dreigt een patstelling te ontstaan – het principe van de circulaire economie kan bij dit complexe vraagstuk mogelijk uitkomst bieden.

Tussen Groot-Britannië, Noorwegen, Denemarken en Nederland liggen vandaag de dag ruim 1.400 offshore installaties, waarvan inmiddels zo’n 30% stilligt. Vooral in de Noordzee, waar de afgelopen decennia langer dan elders offshore naar olie- en gas is geboord, ligt een groot gedeelte van deze platformen stil, meestal het gevolg van lage olieprijzen waardoor de installaties onvoldoende rendabel zijn...

Lees Meer

Cheques van Lionsclub Bussum

Cheques van Lionsclub Bussum

8 maart 2016

Op 8 maart 2016 konden Barth Orth en Ronald van Rijn van Lionsclub Bussum Godelinde ieder een cheque van 12.500 euro overhandigen aan respectievelijk Philip Scheltens van het VUmc Alzheimercentrum en Mariette Flipse van de Stichting voor Vluchteling-Studenten UAF.

Lees Meer

Ronde tafel circulaire decommissioning

Ronde tafel circulaire decommissioning

17 februari 2016

Recent heeft JBR in samenwerking met Eco-effective Strategies en CRS Holland een Ronde Tafel rondom het thema circulaire decommissioning gehouden. Centrale vraag hierbij was of het concept circulaire economie een katalysator kan vormen voor de decommissioning markt in de Noordzee. Deze presentatie geeft inzicht in de decommissioning markt en de spelers die hierop inspelen.

Lees Meer

Circulaire businessmodellen voor decommissioning 12

Circulaire businessmodellen voor decommissioning

1 februari 2016

Eco-Effective Strategies wijst erop dat het concept circulaire economie kan leiden tot nieuwe inzichten voor het vraagstuk rondom offshore platformen in de Noordzee. Huidige platformen kunnen worden hergebruikt voor andere economische doeleindes, zoals energieproductie en aquacultuur.

Lees Meer

Onno Sloterdijk

Onno Sloterdijk sluit zich aan bij JBR

1 februari 2016

Onno Sloterdijk, voormalig Head of Private Equity van KPMG Corporate Finance sluit zich per 1 februari 2016 aan bij JBR.

JBR is een onafhankelijk adviesbureau voor Strategy, Corporate Finance & Restructuring vraagstukken. Onno Sloterdijk heeft ruim 23 jaar ervaring op het gebied van Fusies en Overnames, Private Equity transacties, Management Buy-Outs en aantrekken van groeikapitaal.

Onno heeft zich vooral gericht op mid-market transacties en heeft een omvangrijk netwerk opgebouwd van financiële investeerders in binnen en buitenland.
Onno Sloterdijk heeft ruim 23 jaar ervaring op het gebied van Fusies en Overnames, Private Equity transacties, Management Buy-Outs en aantrekken van groeikapitaal. Onno heeft zich vooral gericht op mid-market transacties...

Lees Meer

Accucentrale valt op lange termijn tussen wal en schip

Accucentrale valt op lange termijn tussen wal en schip

29 december 2015

Met de snel groeiende opwekcapaciteit voor offshore windenergie, ontstaat tevens de uitdaging om pieken in de productie op te vangen. Die energie kan dan
later worden ingezet als de vraag hoog is. De eerste, Amerikaanse, aanbieder van opslagcapaciteit heeft al plannen in Zeeland aangekondigd. Het is echter maar de vraag of de businesscase op den duur houdbaar blijft.

In de zomer van 2015 maakte AES Energy Storage het voornemen bekend om in Zeeland een accucentrale te bouwen met een opslagcapaciteit van tien megawatt. De accucentrale is gericht op het leveren van in totaal twintig megawatt snel inzetbaar regelvermogen aan Tennet, de landelijk netbeheerder elektriciteit...

Lees Meer

JBR in top M&A bureaus in Nederland

JBR in top M&A bureaus in Nederland

16 november 2015

Nu de Nederlandse en wereldwijde markt voor fusies en overnames weer terug op gezond niveau is, hebben fusie- en overnameadviseurs het drukker dan ooit met het ondersteunen van grote bedrijven en MKB-ondernemingen bij overnamedeals, evenals met financieel advies.

Een analyse van de leidende spelers in de Nederlandse markt toont aan dat een handvol partijen en individuen een groot deel van de markt in handen heeft. In het afgelopen jaar werden er door ruim 70 fusie- en overnameadviseurs meer dan 170 deals begeleid, samen goed voor....

Lees Meer

JBR in top M&A bureaus in Nederland

JBR Corporate Finance begeleidt zevental transacties

26 oktober 2015

JBR, een adviesbureau gespecialiseerd in strategie, corporate finance, en restructuring, is in het eerste halfjaar van 2015 betrokken geweest bij een zevental transacties, met een totale dealwaarde van €125 miljoen. Consultancy.nl nam de belangrijkste testimonials onder de loep en sprak met de betrokken dealmakers.

Het jaar begon voor de corporate finance praktijk van JBR op bekend terrein. Boskalis, een klant die het bureau sinds jaren bedient, was betrokken bij twee transacties. Zo nam Smit Lamnalco, een joint venture van Boskalis en Rezayat, PB Towage Australia over...

Lees Meer